Eesti Laulu finalistid kiidavad Lõuna-Eestit

Copy
Synne Valtri ja ansambel Väliharf
Synne Valtri ja ansambel Väliharf Foto: Konstantin Sednev

Homme Eesti Laulu finaalis üles astuvad Synne Valtri ning Anto Siimson ja Marko Matvei ansamblist Väliharf kiidavad portaalis Puhka Eestis Setomaa võlusid. Lõuna-Eestile jagab kiidusõnu ka nende konkurent Uku Suviste.

Valtri eredaimad puhkusehetked on olnud Setomaal, kus ta on viimasel ajal palju käinud. «Seal on tõesti teistsugune kultuur ja inimeste lähenemine elule tundub olevat natukene teistsugune.» Matvei lisas: «Jah, erinevus kultuuriliselt on väga suur. Mõtled küll, et Eesti riik on väga väike, aga üks päev oled ühtede inimestega, teine päev Setomaal, kes on täitsa teisest puust. Nendega suhtlemine ja vaatamine, mis elu nad seal elavad, on omaette väärtus.»

Valgamaalt pärit Siimson aga peab parimaks paigaks kodusaart. «Elan seitsmendat aastat Kihnu saare peal, kus lisaks elamisele on väga hea ka puhata. Siin on vägev õhkkond ja väga lahedad inimesed. Puhkan välja küll!»

Võrus sündinud Uku Suviste läbib enda sõnul aastas autoga umbes 40 000 kilomeetrit ja tunneb kodumaad hästi. Suvel Eestisse saabuvatel välismaalastel soovitaks ta kindlasti Saaremaal ja Pärnus ning Lõuna-Eestis pikemalt peatuda. Ning kindlasti annaks ta sõpradele kaasa järgneva soovituse: «Kui tuled talvel, võta kaasa soojad riided ja igaks juhuks ujumispüksid. Kui tuled suvel, võta loomulikult ujumispüksid kaasa, aga igaks juhuks viska kohvrisse ka talveriided.»

Suviste ise on kõige enam puhanud Võru kandis, kus tal on maakodu, ning Pärnus, kus asub ta teine suvila. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles