Tegus vanahärra ammutab jõudu spordist ja külaelust

Siim Saavik
, reporter
Copy
«Mina aitan oma naisel turismitalu pidada,» ütleb värske Valgamaa vapimärgi kavaler, Lutsu talu peremees Voldemar Tasa oma tegemiste kohta tagasihoidlikult. Tegelikult on ta nagu Hunt Kriimsilm, kellel üheksa ametit. 
«Mina aitan oma naisel turismitalu pidada,» ütleb värske Valgamaa vapimärgi kavaler, Lutsu talu peremees Voldemar Tasa oma tegemiste kohta tagasihoidlikult. Tegelikult on ta nagu Hunt Kriimsilm, kellel üheksa ametit. Foto: Arvo Meeks

Külavanem, orienteerumisvõistluste korraldaja ja talupidaja – need on vaid mõned  tiitlid, mis Valgamaa vapimärgi värske kavaleri Voldemar Tasa nime ette kuuluvad. Tegevusi vanahärral jagub ja väsimusemärke pole paista.

Kui Voldemar Tasale Lutsu tallu külla jõudsime, tervitas meid uksel tema kaasa Eike, kes ütles, et Volli peaks vist õues olema, ja heitis pilgu aknast välja. Nii oligi. Tegus härra parandas parajasti koos kahe abilisega kuuri katust. Nii tuligi naisel kärmelt meest tuppa kutsuma minna. Peagi astuski peremees üle ukse sisse. «Töö sai peaaegu valmis,» nentis ta rahulolevalt.

Sellest, et Voldemar Tasa harva toas püsib, andis tunnistust trepi küljes rippuv silt, mille ühel küljel kirjas «Mees jooksus» ja teisel «Mees trennis». Peremees ise ütles selle kohta, et tegu on motivatsiooni küsimusega: «Kas lähed trenni või lähed lihtsalt jooksma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles