Kagu politseijaoskonda hakkab juhtima Tamar Tamm

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Piirivalvebüroo senine juht Tamar Tamm asub tööle Kagu politseijaoskonna juhina.
Piirivalvebüroo senine juht Tamar Tamm asub tööle Kagu politseijaoskonna juhina. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Alates märtsist juhib Kagu politseijaoskonda senine piirivalvebüroo juht Tamar Tamm ning piirivalvebüroo juhiks saab seni kriminaalbürood juhtinud Meelis Saarepuu, teatas PPA Lõuna prefektuur.

«Seni piirivalvebürood juhtinud Tamar Tamm on olnud stabiilne liider oma meeskonnale ja hea koostööpartner kõigile, kes piirivalvamise tööga kokku puutunud,» ütles Lõuna prefekt Vallo Koppel.

Ta jätkas: «Meelis Saarepuu on suutnud kriminaalbüroos panna kõik ühiste eesmärkide nimel pingutama ning on pakkunud tuge ka jaoskondade uurimisüksustele ja hoolitsenud nende professionaalsete oskuste arendamise eest.»

Prefekt usub, et Tamar Tamm on oma tasakaalukusega Kagu jaoskonnale hea liider. «Ka on ta piirivalvebüroo juhina omandanud oskuse, kuidas saada hakkama allüksuste juhtimisega, mis tegutsevad üheteistkümnes erinevas asukohas. Ei saa unustada, et Kagu jaoskond asub ühelt poolt idapiiril, teisalt aga lõunapiiril, mis toob kaasa vajaduse lüüa kaasa muuhulgas ka piirivalve tegevustes. Olgu siinkohal näiteks Schengeni kompensatsioonimeetmete kohaldamine. Selles osas saab Tamar oma teadmistega jaoskonna arendamisel ise eestvedajaks olla,» põhjendas Koppel.

«Meelis Saarepuu, kes muide on reservohvitser, saab piirivalvebüroosse kaasa võtta oma teadmised kriminaalpolitseist ja aidata kaasa näiteks piirivalvebüroo teabe kogumise võimekuse arendamisele,» rääkis Koppel. «Seda enamgi, et viimased aastad kriminaalbüroo tegevuses on paljuski seotud just piiriülese organiseeritud kuritegevuse tõkestamisega.»

Kagu politseijaoskonna senine juht Helmer Hallik otsus asuda tööle Häirekeskuse Lõuna keskuse juhina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles