Volikogu ei andnud piirilinna korvpalliklubile loodetud raha, nende hooaeg jääb pooleli

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga vallavolikogu 28. veebruari istung. Kõnet peab volinik Ester Karuse, kes ei toetanud Valga-Valka korvpallimeeskonnale 22 000 euro eraldamist.
Valga vallavolikogu 28. veebruari istung. Kõnet peab volinik Ester Karuse, kes ei toetanud Valga-Valka korvpallimeeskonnale 22 000 euro eraldamist. Foto: Arvo Meeks

Valga vallavolikogu pidi täna arutama Valga-Valka korvpalliklubi BC Valga-Valka / Maks & Moorits võlgade katteks 22 000 euro eraldamist. See punkt hääletati aga kohe alguses kavast maha. Nõnda on selge, et meeskonna viimased lootused hooaeg lõpuni mängida on kustunud.

Võlgades klubi lootis vallalt toetust saada, et muu hulgas ära maksta mängijate saamata palgad. Kuigi kaks mängu vahele jätnud meeskond sai Eesti-Läti liigast disklahvi, avaldas klubi kõneisik Meelis Kattai hiljuti lootust, et raha eraldamise ja liigalt erandi saamise korral võiks siiski õnnestuda hooaeg tagasihoidlikus koosseisus lõpuni mängida.

Keskerakondlasest vallavolinik, meeskonda läbi aastate toetanud ärimees Allain Karuse tegi kohe istungi alguses ettepaneku raha eraldamise punkt hääletamiselt maha võtta. Ta küsis, milleks kutsutakse volinikke üles seadust rikkuma, viidates, et klubi on pikalt võlgades olnud. Tema ettepanekut toetas 13, vastu oli 11 ja erapooletu kaks saadikut, seega ei tulnud raha eraldamine hääletusele.

Volinik: püütakse musta valgeks rääkida

Allain Karuse tütar, samuti keskerakonna fraktsiooni kuuluv Ester Karuse ütles oma ettekandes, et klubi puudused pole kõrvaldatud, seetõttu oli üllatav näha rahataotlust. «Alles eelmisel volikogu istungil arutasime korvpalliklubi puuduseid, milleks olid maksuvõlg maksu- ja tolliameti ees, lisaks võlg valla ees, esitamata aruanded. On selgunud, et meistriliigast sai klubi disklahvi,» lausus ta.

Valga-Valka korvpallimeeskond BC Valga-Valka / Maks & Moorits diskvalifitseeriti Paf Eesti-Läti meistriliigast, kus hoidis juba enne seda seika viimast kohta.
Valga-Valka korvpallimeeskond BC Valga-Valka / Maks & Moorits diskvalifitseeriti Paf Eesti-Läti meistriliigast, kus hoidis juba enne seda seika viimast kohta. Foto: Kevin Koik

«Kutsutakse meid hääletama millegi poolt, mis ei ole juriidiliselt korrektne. Püütakse spordiraha kätte mängida korvpalliklubi võtmeisikutele, musta valgeks rääkida. Mängijatel on tehtud töö eest tasu saamata. Häbematult on öeldud meediale, kuidas süüdi on Valga vald, et see ei ole oma kohustusi täitnud. Klubi aastaeelarve oli 225 000 eurot. See 22 000, mis täna eelnõus oli, sellest vaid 9,7 protsenti. Meie volinikena ei peaks kindlasti muretsema, et meistriliiga korvpall meie pärast Valgast kaob,» jätkas Ester Karuse.

Hooaeg jääb pooleli

Meelis Kattai lausus, et nüüd on kindel: meeskond hooaega lõpuni ei mängi.

«Kahju, et seda ei võetud päevakorrapunkti. Kavas oli tutvustada edasist plaani. Raha on juba eraldatud niikuinii spordireservi. Küsimus on, kuidas sellega edaspidi käituda. Kas maksta mängitud aja eest asjaosalistele mingi palk ja võlad likvideerida. Aga kahjuks ei lastud selgitada seda,» lausus Kattai.

«Mõte oli mitte eraldada see raha klubile, vaid see eraldataks läbi spordikomisjoni võlgade katteks ja eraldised otsustab spordikomisjon,» lisas ta.

Kattai sõnul on vallalt raha saamine võlgade tasumise ainus lootus. Sestap loodab ta, et ehk aitab klubi hädast välja vallas loodetavasti lähiajal paika saav uus koalitsioon. «Kui rahasid ei eraldata ja mänge ei ole, siis on selge, et sponsoreid siia taha ei tule. Kas vald peab oma lubadust ja maksab lubatud asjad ära mängitud aja eest? Meeskond ju ikkagi mängis. Uus valitav võim peab otsustama. Kui seda teed minnakse, et raha eraldatakse läbi spordikomisjoni otse asjaosalistele, oleks see variant, kuidas võlad likvideerida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles