Kuperjanovlased leidsid metsast toreda sõbra

Madis Perli
Copy
Sõdurite juurde tuli koer.
Sõdurite juurde tuli koer. Foto: Raido Zopp

Kuperjanovi jalaväepataljoni tagalakompanii oli sel nädalal Rõuge vallas Sänna lähistel metsalaagris, kui nendega ühines võõras neljajalgne.

«Koer oli meiega Sänna lähistel laagris ning lume seest polnud teda väga nähagi,» ütles tagalakompanii instruktor Raido Zopp. Sõdurid pakkusid koerale ulualust jaotelgis, kuna ei suudetud tema päris kodu üles leida.

Õhtul käidi pea kõigis ümbruskonna taludes, et teada saada, kelle koer see on, aga tulutult. Keegi ei teadnud midagi sellisest koerast. 

Kaks päeva koeraga metsas

«Ajalooliselt on ka koerad (lisaks relvale) sõdurite parimad sõbrad olnud, seda oli meilgi näha,» sõnas Zopp ning lisas, et koer oli nendega kaks päeva metsas, mehed toitsid teda ja mängisid.

Kuldpruuni karvaga neljajalgne oli sõduritega väga seltsiv ning sai need kaks päeva tunda täielikku kaitseväelase elu – sõi konservi, magas jaotelgis, käis meestega luurel ja palju muud.

«Laagri lõppedes tõime koera kasarmusse, kus ta oli kõigi lemmik ka teiste kaitseväelaste seas. Kuid raske südamega olime sunnitud ta viima Võru loomade varjupaikka,» tunnistas Zopp.

«Õnneks võeti ta seal hästi vastu ning sai ka teiste asukatega hästi läbi ning reedel jõudis ka oma omanikuni,» teadis Zopp rääkida.

Kuperjanovi pataljoni tagalakompanii.
Kuperjanovi pataljoni tagalakompanii. Foto: Raido Zopp
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles