Karula piirkond sai oma veebilehe

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Karula kandis leidub tegevust ka talvel.
Karula kandis leidub tegevust ka talvel. Foto: Arvo Meeks

Karula piirkonna tegemistega saab nüüd end kursis hoida Eesti Vabariigi 102. sünnipäevaks avatud veebilehe abiga. Veebileht ja selles sisalduv Jaan Lattiku teemaveeb on loodud, et pakkuda Karula külastajale infot piirkonna kohta.

Virtuaalne teejuht on loodud sihtasutuse Kodanikuühiskonna Sihtkapital (KÜSK) toetusel kingituseks Eesti Vabariigile. EV100 programm võimaldas anda Jaan Lattiku mälestusele tema sünnikohas Karulas uue kvaliteedi, asetades kultuuripärandi tänapäevasesse võtmesse.

Karula kihelkonnas sündinud kirjaniku, usu-, haridus- ja poliitikategelase Jaan Lattiku sünnist möödus 2018. aastal 140 aastat. Üks tema kuulsamaid jutte on «Teejuht», kus ta on kirjutanud jäädavalt elavaks oma küla koerad. Väike karjapoiss (Jaan ise) juhatas jutus teed Karula kiriku juurde.

Kingituse idee oli luua «Teejuhist» inspireeritud ja moodsate infotahvlitega tähistatud rada marsruudil Mäkiste–Lüllemäe. Et rändajale Lüllemäel teed edasi juhatada, on loodud Lüllemäe raamatukogusse interaktiivne infokiosk Teejuht, mille sisu on nüüd leitav aadressi karula.ee kaudu veebis ka neile, kes alles plaanivad oma teekonda Karula kanti.

Veebileht on loodud Lüllemäe raamatukogu eestvedamisel koostöös Lüllemäe põhikooli ja orienteerumisklubiga Juku-Peedu. Projektijuht oli Triinu Rätsepp, tehnilise teostuse tegi Eeweb Studio.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles