Kergejõustiklased tõid koju mitukümmend poodiumikohta

Kevin Koik
Copy
Võrulased Õilme Võro (keskel) ja Kristin Saua (paremal) murdsid 200 meetri jooksus end isiklike rekorditega poodiumile.
Võrulased Õilme Võro (keskel) ja Kristin Saua (paremal) murdsid 200 meetri jooksus end isiklike rekorditega poodiumile. Foto: Marko Mumm/EKJL

Eesti kergejõustiku meistrivõistlustel triumfeeris võrulane Õilme Võro nii 60 kui 200 meetri distantsil. Kahel varasemal nädalavahetusel astusid noorte vanuseklasside tiitlivõistlustel Valga- ja Võrumaa spordiklubide esindajad poodiumile veel 21 korral.

Kuldse duubli teinud Võro pani end esimesel võistluspäeval proovile 60 meetri jooksus, kus püstitas isikliku rekordi juba eeljooksus. Aja 7,38 sekundit kirja saanud sprinteri sõnul andis pingevabalt tehtud jooks lootust rünnata finaalis Ksenija Baltale kuuluvat Eesti rekordit, milleks on neli aastat tagasi seatud 7,29 sekundit.

«See vaikus, mis enne 60 meetri jooksu valitses, oli võimas. Pinge oli kõigil õhus, ka neil, kellele minu käekäik niivõrd korda ei lähe. See oli äge,» kirjeldas Võro enne finaaljooksu valitsenud atmosfääri. Pingelises jooksus õnnestus Võru kergejõustikuklubi Lõunalõvi esindajal juba esimestel meetritel jätta konkurendid selja taha ning võtta kindel meistritiitel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles