Tsirguliina kool ja lasteaed liidetakse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Teiste hulgas laieneb rahatarkuse mentorklubi Tsirguliina kooli.
Teiste hulgas laieneb rahatarkuse mentorklubi Tsirguliina kooli. Foto: Arvo Meeks

Valga vallavolikogu kiitis veebruari lõpus toimunud istungil heaks Tsirguliina lasteaia Õnnelind ja Tsirguliina kooli ühendamise.

Seega muutub Tsirguliina kool 1. septembrist lasteaed-põhikooliks. Lasteaed Õnnelind lõpetab aga tegevuse eraldiseisva asutusena.

Ühendõppeasutuse loomine on tingitud laste arvu vähenemisest piirkonnas. Kümne aastaga on Tõlliste piirkonnas lasteaialaste hulk kahanenud 64 lapselt 32-le. Neist kaheksa alustab sügisel kooliteed ning teadaolevalt on lasteaeda juurde tulemas 5 last.

Tsirguliina koolis on viimase kümne aasta jooksul õpilaste arv vähenenud enam kui poole võrra ehk 215 õpilaselt 110-le. Üheksanda klassi lõpetab käesoleval aastal 15 õpilast, esimesse on tulemas 8 õpilast. Prognooside kohaselt püsiks ühendõppeasutuses õpilaste ja laste arv lähiaastatel 120–140 juures, olles jätkuvas väikeses langustrendis.

Kõnealused haridusasutused on Valga vallas ainukesed, mis tegutsevad ühel territooriumil eraldiseisvate asutustena ja on eraldi juhtimisega.

Tehtud otsusega taotletakse suuremat efektiivsust juhtimisel ning kulude kokkuhoidu, samuti sisulisemat koostööd lasteaia ja kooli vahel ning tugiteenuste ühtlustamist.

Otsusele eelnes kahe õppeasutuse ja kooli pidaja ühine nõupidamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles