Tapalt tõid võite nii Valga kui Võru maadlejad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Venno Põrk tõusis poodiumi kõrgeimale astmele ka Tapal.
Venno Põrk tõusis poodiumi kõrgeimale astmele ka Tapal. Foto: Valga spordiklubi

Tapa spordihoone oli kahel järjestikusel päeval maadlejate päralt. Esmalt sammusid matile juuniorid, et selgitada enda seast välja Eesti meistrid kreeka-rooma maadluses. Osales 65 matimeest.

Valga spordiklubi maadlejad teenisid kaks pronksmedalit. Tanel Põrk oli kolmas kehakaalus kuni 82 kilogrammi, Uku Laik aga kuni 130kiloste meeste seas. Korraliku tulemuse sai kirja ka Mark Anissimov, kes oli kehakaalus kuni 60 kilogrammi viies.

Päev hiljem näitasid oma oskusi aga väiksemad maadlussõbrad, kes võistlevad maadlusliidu presidendi karikate nimel. Kui sarja avaetapil Põlvas olid kavas vaba- ja naistemaadlus, siis sedapuhku tuli noormeestel enda proovile panna kreeka-rooma maadluses.

Sarnaselt eelmisele etapile oli Valga klubi maadleja Venno Põrk kehakaalus kuni 42 kilogrammi taas võitmatu. Kahe etapi kokkuvõttes on ta üks viiest matimehest, kes saanud kirja maksimumpunktid. Võistlusel osalesid Valga noortest maadlejatest veel Deniel Kond, kes sai viienda koha, ja Mario Kutsar, kes oli kaheksas. Kokku on kahe etapiga vähemalt ühe punkti teeninud 185 noormaadlejat.

Suurepärase võistluse tegid ka Võru spordikooli neiud. Ülekaaluka esikoha võitis kehakaalus -30kg Helena Pihlapuu ja kehakaalus -35kg Sara Väljan. Kokkuvõttes jagavad nemadki pärast kaht etappi esikohta. Viiendaks tuli poiste seas kehakaalus -29kg Võru noormees Amir Ahkajev.

Järgmine laste karikavõistluse etapp toimub juba suvel Türil, kus maadeldakse rannamaadluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles