Kool toob lavale igihalja loo

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Hetk pikast ja elamusterohkest prooviperioodist
Hetk pikast ja elamusterohkest prooviperioodist Foto: Vaido Otsar

Reede õhtul tuuakse Võru kultuurimajas Kannel publiku ette Võru gümnaasiumi uus muusikaline etendus «Grease», mis valminud samanimelise muusikali ja filmi ainetel. Etendus on lavaküpseks saanud muusika valikainekursuste käigus ning sellega tähistatakse ühtlasi kooli 5. sünnipäeva.

Eelmisel kevadel valiti huviliste hulgast solistid, suvel tegeles muusikajuht nootide ning seadetega, augustis viibis solistide grupp mitmepäevases laagris. Koolivaheaegu ja nädalalõpupäevi on täitnud proovid ning laulu-tantsuharjutused: kolme-neljahäälsete lauluseadete esitamine koos võhmalevõtva koreograafiaga on nõudnud tõsist pingutust.

Võluva loo noortest inimestest ja nende noorest armastusest lavastab Lauli Otsar, koreograafina sekundeerib Janeli Sikaste, kunstnikutöö teeb kooli kunstiõpetaja Merit Süving, muusikaliselt seisab etenduse eest hea Silja Otsar.

Kuigi kooli kogenud muusikaõpetaja Silja Otsar on mõtet veeretanud ka varem, on selle loo väljatoomiseks praegu tema sõnutsi kõige õigem aeg ja kõige paremad eeldused: palju võimekaid ning motiveeritud soliste, särav koreograaf, noor lavastaja, võimalus kasutada Kandle teatrilava ja muidugi nooruslikust energiast laetud muusika.

Esinevad Uku Freiberg, Sippie Guth, Henri Helekivi, Reio Helekivi, Liina Juhanson, Sepo Koppel, Kätlin Käpa, Rainer Luht, Karl Jörgen Lööper, Hellika Otsar, Sirelin Punt, Katrinka Josephine Savimägi, Siim Siidra, Liina Veisveer. Kaasa löövad kooli segakoor, vilistlased saateansamblis ning huvilised teistest Võrumaa koolidest.

Etendust toetavad Kultuurkapitali Võrumaa ekspertgrupp, Võru linnavalitsus ning SA Kannel. Etendust mängitakse kultuurimajas Kannel neli korda, piletid on müügil Kandle piletikassas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles