Ale Sprenk läks prokuratuuriga kokkuleppele

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Ale Sprenk.
Ale Sprenk. Foto: Arvo Meeks

Krabi koolimajaga seotud tehingute tõttu kohtupinki sattunud endise Varstu vallavolikogu esimees Ale Sprenk otsustas minna prokuratuuriga kokkuleppemenetluse teed.

Teisipäeval algas Tartu kohtumajas õigusemõistmine kriminaalasjas, milles prokuratuur süüdistab Sprenki toimingupiirangu teadvas rikkumises suures ulatuses tehingute puhul, mis puudutasid Krabi koolimaja üleandmist Varstu vallalt MTÜle Ostium ajal kui Sprenk oli ühtaegu nii vallavolikogu esimees kui ka Ostiumi juhatuse liige.

«Prokuratuur tegi kohtuistungil taotluse arutada asja kokkuleppemenetluses, kuivõrd pooled on kokkuleppeni jõudnud,» teatas kohtu pressiesindaja Annett Kreitsman. Kohus määras seejärel asja arutamise kokkuleppemenetluses ning prokurör andis Kreitsmani sõnul ülevaate kokkuleppest, millele mõlemad pooled kindlaks jäid.

Praeguseks on teada, et 2016. aasta jaanuaris Krabi koolimaja omanikuks saanud MTÜ Ostium soovib vara vallale tagastada. Varstu valla õigusjärglaseks olev Rõuge vald kaalub tagasivõtmise tingimusi.

Kohtuotsus kuulutatakse Tartu kohtumajas 19. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles