Noored talendid arendasid end laagris

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tasakaal peab käsipalluritel hea olema ja sedagi treeniti talendilaagris. Esiplaanil Karoliine Vijard HC Kehrast.
Tasakaal peab käsipalluritel hea olema ja sedagi treeniti talendilaagris. Esiplaanil Karoliine Vijard HC Kehrast. Foto: Helin Potter

Põlvas leidis aset neli päeva väldanud käsipallinoorte talendilaager. Tiheda programmi tegid kaasa 42 noormeest ja neidu, kel sünniaasta 2004.

Erialaselt poolelt õpetasid käsipallitalente Euroopa Käsipalliliidu koolitaja, endine tippkäsipallur Carlos Prieto, rahvusmeeskonna abitreener Martin Noodla ning noortekoondiste juhendajad Kalmer Musting, Kaspar Lees ja Ragnar Põldma.

Loengutel aga käsitleti sportlaste arenguvõimalusi. Nii õpetas Eesti Olümpiakomitee meediaprojektide juht Merili Luuk noori teleintervjuud andma ning doktor Peep Päll tegi füüsilisi teste ja rääkis jõu arendamisest. Euroopa Spordi­psühholoogia Föderatsiooni liige Aave Hannus pidas mitu loengut sportlase mõtteviisist ning viimasel päeval jagasid kogemusi Eesti ekskoondislased Janeli Patrail ja Martin Noodla.

Septembri- ja veebruarikuise laagri põhjal moodustatakse sel suvel Eesti U16 koondised. Ella Kungurtseva ja Ragnar Põldma juhendatavat neidude võistkonda ootavad juuni lõpul ja juuli algul ees Euroopa lahtised meistrivõistlused Göteborgis. Noormeeste koondisel, mida treenivad Musting ja Lees, seisab sama tiitlivõistlus ees 2021. aastal U17 vanuseklassis.

Põlva spordikooli noormeestest osalesid laagris Karl Markus Kannel, Kevin Tühis, Kevin Pütt, Hendrik Kink, Andero Viljus, Teron Taal, Henry Jõesalu, Andreas Paabut ja Joonas Vassiljev. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles