Keskmise palga tõus kergitab vallajuhtide töötasusid

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Tõrva vallavanem Maido Ruusmann on öelnud, et vallavanema palga määramine on volikogu pädevuses ja tal pole seda paslik kommenteerida.
Tõrva vallavanem Maido Ruusmann on öelnud, et vallavanema palga määramine on volikogu pädevuses ja tal pole seda paslik kommenteerida. Foto: Maarius Suviste

Seoses Eesti keskmise palga tõusuga kerkib ka Otepää ja Tõrva vallavanema töötasu. Nüüd on see 3680 eurot.

Eile teatas statistikaamet, et eelmise aasta viimases kvartalis oli keskmine brutokuupalk 1472 eurot. See on 6,3 protsenti kõrgem kui 2018. aasta neljandas kvartalis.

Otepääl on volikogu otsustanud, et riigi keskmise palga tõusuga kerkib töötasu ka vallavanemal. Tema palk on 2,5 Eesti keskmist. See arvutatakse statistikaameti avaldatud möödunud aasta neljanda kvartali Eesti keskmise brutokuupalga alusel uuest aastast järgnevaks 12 kuuks.

Seega on Otepää vallavanema Kaido Tambergi palk nüüd 3680 eurot. Otepääl volikogu esimehele makstav hüvitis on volikogu otsusega 50 protsenti vallavanema töötasust. Aseesimehele või aseesimeestele makstav hüvitis on aga 25 protsenti vallavanema töötasust. Seega on volikogu esimehe Jaanus Barkala hüvitis 1840 ja volikogu aseesimehe Jaanus Raidali hüvitis 920 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles