Sidemed Saksamaaga tihenevad

Mati Määrits
, reporter
Copy
Segebergi maakonna esindus Saksamaalt: maavanem Jan Peter Schröder (vasakul) abikaasa Annegretiga ja Rüdiger Jankowski.
 
Segebergi maakonna esindus Saksamaalt: maavanem Jan Peter Schröder (vasakul) abikaasa Annegretiga ja Rüdiger Jankowski.  Foto: Arvo Meeks
  • Juba on hakatud valmistuma sõprussuhete 30. aastapäeva tähistamiseks 2023. aastal.

Põlvamaad läinud kuu lõpus külastanud Saksamaa Segebergi maakonna juhid Jan Peter Schröder ja Rüdiger Jankowski märkisid tunnustavalt, et humanitaarabi saatmisest loobuti eestlaste algatusel juba 90ndate teises pooles.

Maavanem Jan Peter Schröder on Segebergi maakonna ja Põlvamaa suhteid hoidnud oma ametiaja algusest peale, seega viis aastat, Rüdiger Jankowski aga 25 aastat – peaaegu sõprussuhete loomise algusest.

«Algul organiseerisime abisaadetisi Põlvamaale. Õnneks need halvad ajad ei kestnud kaua. Lõpuks ütlesid põlvamaalased ise, et ärge tooge meile enam kala, vaid tooge õng. See oli kas 1996. või 1997. aastal. Sellest ajast algaski partnerlussuhe nii organisatsioonide kui inimeste vahel,» meenutas Jankowski.

Nii näiteks sõidab lähiajal Saksamaale plaati välja andma Riivo Jõgi juhendatav tütarlasteansambel Blue-S. Segebergis käisid nad ka mullu ja siis tekkiski idee Saksamaal nende laulud plaadistada.

Põlva maakonna kümme lasteaeda aga on saanud Segebergist endale sõpruslasteaia. Mais tulevad Saksamaa lasteaednikud Põlvamaale. Sõprussuhteid on kavas tugevdada ka koolide vahel.

«Eesmärk on, et vastastikku sõidaksid külla ka lapsed koos vanematega. Peamegi kõige olulisemaks, et külas ei käiks üksnes maavanemad, vaid arvukalt inimesi mõlemast maakonnast,» toonitasid külalised.

Seekordse Põlvamaa visiidi ajal kohtusid sakslased muu hulgas Kanepi seenioride klubiga ning vastastikune koostöö terendab ka eakate vahel.

Juba on hakatud valmistuma sõprussuhete 30. aastapäeva tähistamiseks 2023. aastal, sest koostöö algas ametlikult 1993. aastal. Juubelipidustused leiavad aset nii Põlvamaal kui Segebergi maakonnas ning ka siis ootavad ees vastastikused külaskäigud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles