Otsitakse nakatunud eestimaalasega koos reisinuid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Terviseameti Põhja regiooni juht Ester Öpik märkis, et Eesti on Läti kolleegidelt küsinud välja andmed lennureisijate kohta, kes viibisid samas lennukis koroonaviirusesse nakatunud Eesti elanikuga.
Terviseameti Põhja regiooni juht Ester Öpik märkis, et Eesti on Läti kolleegidelt küsinud välja andmed lennureisijate kohta, kes viibisid samas lennukis koroonaviirusesse nakatunud Eesti elanikuga. Foto: Erakogu

Terviseameti Põhja regiooni juht Ester Öpik märkis kolmapäeval, et Eesti on Läti kolleegidelt küsinud välja andmed lennureisijate kohta, kes viibisid samas lennukis koroonaviirusesse nakatunud Eesti elanikuga.

Teisipäeval tuvastatud nakatunu on Eesti inimene, kes alustas oma reisi Bergamost, saabus lennukiga Riiga ja sealt sõitis oma autoga koju. «Oleme suhelnud Läti kolleegidega, kuna tegemist oli Läti lennuga. Seal võtab Läti kasutusele oma tavapärased meetmed, kuid ootame lätlastelt ka reisijate nimekirju nende kohta, kes olid nakatunuga samal reisil ja on saabnud Eestisse. Seejärel võtame nendega ühendust ja anname neile nõu, kuidas edasi toimida,» ütles Öpik.

Ta lisas, et kontaktandmed peaksid peagi laekuma. «Esimese nakatumisjuhtumi asjus on jälgimise all üheksa inimest. Lätis toimunud nakatumise juhtumiga seoses, kus nakatunu Eestisse ei tulnud, kuid viibis koos eestimaalastega, on jälgimise all 14  inimest. Teise nakatumisjuhtumi osas nakatunuga kokkupuutunute nimekirju veel ootame.»

Eestis leiti teisipäeval teine koroonaviirusesse nakatunu, kes saabus möödunud laupäeval Itaaliast Bergamost lennukiga Riiga ja sealt tuli isikliku autoga Eestisse.

Esimene nakatumine tuvastati 27. veebruari varahommikul Riiast bussiga Tallinnasse reisinud inimesel. Nakatanu viidi koheselt haiglaravile ning on praeguseks paranemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles