Lapsed käisid vallamajas nõu pidamas

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Lasteaia Kaseke mudilased vallavalitsuses
Lasteaia Kaseke mudilased vallavalitsuses Foto: Valga vallavalitsus

Lasteaia Kaseke koolieelikute rühm Kullerkupp käis koos õpetajate ja kasvatajatega käisid teisipäeva hommikupoolikul külas vallavalitsuse majas. Teise korrusel nõupidamiste ruumis pika laua taga räägiti nii mõnigi tähtis ja tõsine jutt.

«Kas Valga linn on veel alles?»

«Kas saaks teha nii, et lasteaia juures oleks liiklus ohutum?»

«Kas Valka ehitatakse ka veekeskus? Selline, kus torudest saab liugu lasta.» Need ja paljud teised otsekohesed küsimused panevad paratamatult mõtlema, kui enesestmõistetavaks mingeid asju peame ja mis tegelikult vajavad noorte vallakodanike jaoks lahtirääkimist.

Lasteaia direktori Maila Rajametsa sõnul oli vallavalitsuse külaskäik õppealajuhataja Maarja Viksi väärt idee, mis kasvas välja küsimusest: kui on Valga vald, siis kas on ikka veel olemas ka Valga linn? Sellest omakorda tuli mõte ekspertidelt muudki küsida. «Ja kes teaks neid asju paremini, kui inimesed Valga vallavalitsusest. Õnneks töötavad seal ka meie kaks väga toredat lapsevanemat: Iivika ja Lenna.»

Haridusjuht Ivi Tigane tutvustas lasteaia Kaseke ja Valga põhikooli endisi aegu ja võrdles neid sõnas ja pildis tänaste hoonetega, mis on palju rõõmsavärvilisemad ja hoopis teise ilmega. Ka keskväljaku ja Valga-Valka projektist sai pilt selgemaks. Hästi põnev – eriti poistele – oli suurel ekraanil nähtud droonivideo Vabaduse tänava kohalt.

Anni Teetsmann rääkis jäätmete sorteerimisest ja käitlemisest ja sellest, miks see kõik õigupoolest vajalik on. «Olen täiesti kindel, et kui õpetaja neid asju räägib, siis meelde jääb vähem, nüüd said lapsed ikka kohal käia ja palju uurida ning neile väga meeldis,» märkis Maila Rajamets.

Kasekese lapsed kinkisid vallavalisuse maja külastades endi joonistatud pildi oma lasteaia majast ja võib öelda küll, et nii maja kui kogu rühma lapsed ja õpetajad olid üsna äratuntavad. Rõõmsavärviline joonistus sai endale väärika koha vallamaja pika koridori seinal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles