Mulgimaa peremäng otsib mängupunkte ja külalisperesid

Siim Saavik
, reporter
Copy
Mulgimaa peremäng toimub sel aastal viies erinevas kihelkonnas.
Mulgimaa peremäng toimub sel aastal viies erinevas kihelkonnas. Foto: Erakogu

Sellel suvel toimub Mulgimaa peremäng viiel korral ja viies erinevas kihelkonnas. Helme kihelkonna mängupäev on 4 juulil.

Perepäevaga oodatakse liituma uusi kohti ja peresid, kes peale mängupäeva külalised vastu võtavad.

Mängupunktiks sobivad need, kes on nõus oma külamaja, ettevõtte või talu uksed lahti hoidma kella 12-18ni, selle eest raha võtmata. Lisaks võib müüa mängupunktides kohalikku kaupa, pakkuda põnevaid tegevusi.

Kõikidele mängupunktidele on mõeldud üks ühine kokkusaamine, mis toimub 27. ja 28. märtsil Helme kihelkonnas, Kivimäe turismitalus. Kokkusaamise eesmärk on tutvustada mängu põhimõtteid ja saada omavahel tuttavaks. Koos mõeldakse läbi, milliseid tegevusi külastajatele pakkuda, kuidas oma lugusid rääkida ja vaadatakse üle mängupunktide sotsiaalmeedia olukord.

Külalispereks sobivad need, kes soovivad peale mängupäeva külalisi oma perre vastu võtta ja üheskoos huvitavaid tegevusi teha. Vastuvõtutasu on külalisperede enda kujundada. Külalisperedelegi korraldatakse vastav koolituspäev, kus käiakse läbi erinevad teemad. Näiteks oma tegevuse planeerimine, tutvustamine ja lugude rääkimine.

Külalispere erineb mängupunktist sellega, et peres lepitakse oma külalistega juba varem kõik üksikasjad kokku ja seal asub üks seltskond, mis ei vahetu.

Viljandimaa arenduskeskuse kodanikeühenduse konsultant Jaanika Toome sõnutsi proovitakse sellist tegevust esmakordselt «Teame, et selline kohalike elanikega koos tegutsemine on mujal maailmas ühe enam populaarsust koguv. Seega teie ka meie sellega proovi,» rääkis Toome.

Osalemissoovist tuleb teada anda hiljemalt 20. märtsiks. Rohkem informatsiooni leiab Mulgimaa peremängu Facebooki lehelt.

Mulgimaa peremäng on lõbus meelelahutus, kus saab sobivas tempos avastada Mulgimaad ja seal elavate mulkide igapäevaelu. Uudistama võib minna külamaju, kohalikke ettevõtteid, talusid ja teisi kohti. Nii saab näha Mulgimaale omast kultuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles