Hispaanlased nägid esimest korda lund

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Hispaania noored käisid ka Põlvamaal Meenikunno rabas.
Hispaania noored käisid ka Põlvamaal Meenikunno rabas. Foto: Lea Vutt/Valga Vallavalitsus

Valga vald võõrustas õpilasi Hispaaniast. Külalised saabusid Eestisse seoses itaallaste eestvedamisel möödunud aastal käivitunud projektiga «Walking You Learn» (tõlkes «Kõndides õpid»). Sellega soovitakse parandada noorte liikumisharjumusi ning pakkuda neile uusi teadmisi loodusest.

Valla välisprojektide juhtivspetsialist Lea Vutt ütles, et algatuse juhtlaused võiksid olla «Mida tunneme, sellest oskame ka lugu pidada» ja «Kõnni ennast terveks, ilusaks ja targaks!».

Eri maade noored osalevad sportlikel reisidel partnerriikidesse. Esimene reis sai teoks oktoobris, kui Lüllemäe põhikooli õpilased külastasid Hispaaniat. Nüüd käisid kahe Hispaania kooli õpilased külas Valga vallas. Külalised tutvusid meie sportimisvõimalustega, kogesid elamusturismi Valga militaarteemapargis, tutvusid linnaga, külastasid Lüllemäe põhikooli, matkasid rabas ja käisid saunas.

«Hispaania õpilased kiitsid meie häid õppimis- ja sportimistingimusi ning Eesti kaunist loodust. Elamusi ja uusi kogemusi oli külalistel palju nii toidu kui elu esimese lumega seoses,» vahendas Vutt muljeid.

Valga vallavalitsuse poolt võtsid lisaks talle külalisi vastu haridusspetsialist Ivi Tigane ning spordi- ja noorsootöö spetsialist Mati Kikkas. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles