Natuke segane emme ja viis last metsas

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Üksinda viit last kasvatav Kadri Laube tunnistab, et on päris üksi vaid metsas, kuhu ta aeg-ajalt spetsiaalselt üksi olema läheb.
Üksinda viit last kasvatav Kadri Laube tunnistab, et on päris üksi vaid metsas, kuhu ta aeg-ajalt spetsiaalselt üksi olema läheb. Foto: Arvo Meeks

Pärast viienda lapse sündi mõistis ta, et edaspidi tuleb oma sõnadega ettevaatlikum olla. Eks olnud see mõeldud ju keskkoolitüdruku ülemeeliku naljana, et «ükskord on mul viis last, istun Kõrvipalus trepil ja mängin pilli», kuid just nõnda on rahvamuusik Kadri Giannakaina-Laube (38) elu kujunenud.

«See oli keskkooli lõpus mingisugune tulevikuplaanidest rääkimine, kui ütlesin, et ühel päeval on mul viis last. Ha-ha-haa, jube lõbus, aga nüüd ongi käes. Need sõnad on pannud mind üldse väga ettevaatlikult mõtlema ja asju välja ütlema,» sõnab Kadri.

Kui naine kasvatab Võrumaa metsade vahel üksinda viit last, võiks see kirja minna täistöökohana. Ent Kadri Laubel on peale oma laste juhatada ka Mõniste rahvamaja, vedada hulk muusikaga seotud ettevõtmisi ning vabatahtlik tegevus Võrumaa Lasterikaste Perede Liidus. Kui ta katsub kõiki oma käsilolevaid ettevõtmisi üksipulgi meelde tuletada, jääb naine hätta nagu Urmas Sõõrumaa oma äride kokkuarvamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles