Olukord Valga apteekidega ei ole lootusetu

LEPM
Copy
Südameapteek.
Südameapteek. Foto: Dmitri Kotjuh

Ajendatuna ajakirjanduses ilmunud loost pöördus reedel vallavalitsuse poole Pharma Holding OÜ juhatuse esimees Risto Laur kinnitades, et Südameapteegi apteegid jätkavad ka aprillis linnas tegevust. "Mind ajendas Teile kirjutama eile Delfi.ee portaalis ilmunud artikkel Valga apteegiteenusest. Kinnitan, et Südameapteegi apteegid jätkavad ka peale 1.04.2020 tähtaega apteegiteenuse osutamisega Valga elanikele ja külalistele," kirjutas Laur.

"Valga linnas ei ole tänase seisuga ühtegi apteeki, mis vastaksid apteegireformi järgselt kehtima hakkavatele nõuetele," ütles Valga vallavanem Margus Lepik Delfis avaldatud apteegireformi teemalises loos.

Tõepoolest, seadus ütleb, et alates 1. aprillist võivad tegutseda ainult need apteegid, mille enamusosalus kuulub proviisorile ja ravimiameti lehel oleva info põhjal ei ole hetkel tõepoolest ükski Valga linnas tegutsev apteek neile nõuetele vastav. Siiski tegutsevad Tsirguliinas ja Laatres proviisoriapteegid.

Vallavalitsusele teadaolevalt planeerib üks proviisor lähiajal Valga linnas apteegi avada ja müügis on ka Valga haigla apteek. "Ravimite kättesaadavuse võimalus linnas seega küll väheneb, aga ei muutu päris olematuks," rõhutas Lepik.

Teiste apteekide kohta ei ole vallavalitsusel tänase seisuga infot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles