Esmaspäeva pärastlõunal tõmbub taevas taas pilve

BNS
Copy
Ilmateenistuse prognoosi järgi on laupäev tulemas vihmasajuga.
Ilmateenistuse prognoosi järgi on laupäev tulemas vihmasajuga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Enne esmaspäeva pärastlõunat, kui lääne poolt järgmine madalrõhuala koos pilvevööndiga kohale jõuab, on ilm üsnagi kevadine ja soe.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu esmaspäeva vähese ja vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Paiguti võib tekkida udu. Puhub lõunatuul 4-10, saartel ja looderannikul puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on -2 kuni +3 kraadi.

Peipsi järvel puhub lõunatuul 4-7 m/s. Lainekõrgus on 0,3-0,7 meetrit. Ilm on olulise sajuta. Nähtavus ulatub mõõdukast heani, kuid paiguti võib esineda udu. Õhutemperatuur 0 kuni -2 kraadi.

Esmaspäeva ennelõunal on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Pärastlõunal pilvisus tiheneb ning Lääne-Eestis sajab kohati vähest vihma. Puhub lõuna- ja edelatuul 3-9, ennelõunal rannikul puhanguti kuni 13 m/s. Sooja on 4-8 kraadi.

Peipsi järvel puhub lõuna- ja edelatuul 5-9 m/s. Lainekõrgus on 0,5-1 meetrit. Ilm on sajuta ja enamasti hea nähtavusega. Sooja on 4-7 kraadi.

Nädala keskpaik tuleb aga sajune ja tuuline. Norra merelt üle Skandinaavia laienev ja põhja poole liikuv ulatuslik madalrõhuala hakkab endast märku andma teisipäeval, ent kolmapäevast reedeni on tsükloni mõju juba tugev – tõuseb tuul ja sadama hakkab nii vihma kui ka lörtsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles