Võru gümnaasium tähistas sünnipäeva etendusega «Grease»

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kultuurimajas Kannel toodi publiku ette Võru gümnaasiumi uus muusikaline etendus «Grease».
Kultuurimajas Kannel toodi publiku ette Võru gümnaasiumi uus muusikaline etendus «Grease». Foto: Võru gümaasiumi Facebooki konto

Reede õhtul toodi kultuurimajas Kannel publiku ette Võru gümnaasiumi uus muusikaline etendus «Grease», mis valmis tuntud samanimelise muusikali ja filmi ainetel.

Etendus sai lavaküpseks muusika valikainekursuste raames ning sellega tähistati ühtlasi kooli 5. sünnipäeva.

«Õhtu oli täis noorte andekust, toredaid kohtumisi ja meeleolukaid jutuajamisi. Kuna publikuhuvi meie õpilaste muusikalise lavastuse «Grease» vastu on nii suur, siis 14.03 kell 11 toimub lisaetendus. Pileteid on võimalik osta Kandle piletikassast,» teatas Võru gümnaasium oma Facebooki kontol.

Muusikalise etenduse lavale jõudmise teekond kestis ligi aasta: eelmisel kevadel valiti huviliste hulgast solistid, suvel tegeles muusikajuht nootide ning seadetega, augustis alustas solistidegrupp mitmepäevases laagris. Koolivaheaegu ja nädalalõpupäevi täitsid proovid ning laulu-tantsuharjutused.

Lavastaja on Lauli Otsar, koreograafina sekundeerib Janeli Sikaste, kunstnikutöö teeb kooli kunstiõpetaja Merit Süving ja muusikaliselt seisab etenduse eest hea Silja Otsar.

Kuigi kooli kogemustega muusikaõpetaja Silja Otsar on mõtet veeretanud ka varem, on selle loo väljatoomiseks praegu tema sõnutsi kõige õigem aeg ja kõige paremad eeldused: palju võimekaid ning motiveeritud soliste, särav koreograaf, noor lavastaja, võimalus kasutada Kandle teatrilava ja muidugi nooruslikust energiast laetud muusika.

Esinevad Uku Freiberg, Sippie Guth, Henri Helekivi, Reio Helekivi, Liina Juhanson, Sepo Koppel, Kätlin Käpa, Rainer Luht, Karl Jörgen Lööper, Hellika Otsar, Sirelin Punt, Katrinka Josephine Savimägi, Siim Siidra, Liina Veisveer. Kaasa löövad kooli segakoor, vilistlased saateansamblis ning mitmed huvilised noored teistest Võrumaa koolidest, teatas Võru gümnaasium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles