VIDEOLUGU Mikitamäele ehitatakse uus hooldekodu

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Setomaa hooldekodu juhataja Merju Viskar peab 15. veebruarini olema kodus isolatsioonis, sest sai ka ise viiruse külge.
Setomaa hooldekodu juhataja Merju Viskar peab 15. veebruarini olema kodus isolatsioonis, sest sai ka ise viiruse külge. Foto: Arved Breidaks

Setomaa valda Mikitamäele on kavas rajada uus, keskkonnasäästlik, paarikümne kohaga peremaja tüüpi hooldekodu, mis võimaldab koondada pikliku kujuga valla kahes otsas asuvad hooldekodud ühte külakeskusse.

«Praegune seis on selline, et projekteerimishange on välja kuulutatud, meil on olemas eskiisid, mille alusel seda tehakse ja ka riik on andnud projektile rohelise tule,» lausus Setomaa vallavanem Raul Kudre. Uue hooldekodu ehituse umbes 700 000 euro suurusest maksumusest katab riik 400 000 eurot, ülejäänud raha tuleb leida vallal.

Uue hooldekodumaja ehitamine Mikitamäele võimaldab vallavalitsusel sulgeda valla teises otsas Meremäel asuvad hooldekodukohad ning koondada teenus tervenisti Mikitamäele. «Meremäe hooldekodu töötab kortermajas, kus tingimused pole kõikidele nõuetele vastavad, samas on Mikitamäel olemas ruum hooldekodu laiendamiseks,» põhjendas Kudre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles