Kagu-Eesti tegevuskava saab jätku

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tegevuskavasse lisatakse suvel riigiametnike Kagu-Eesti välitööde käigus esitatud pikemaajalised või suurema mõjuga tegevused.
Tegevuskavasse lisatakse suvel riigiametnike Kagu-Eesti välitööde käigus esitatud pikemaajalised või suurema mõjuga tegevused. Foto: Tomi Saluveer

Valitsuskabinet otsustas riigihalduse ministri Jaak Aabi ettepanekul Kagu-Eesti tegevuskava pikendada 2030. aastani - jätkatakse nii seniste tegevuste ellu viimisega kui ka ideekorjega.

«Kagu-Eesti vajab piirkonnana suuremat riigi tuge, et pidurdada sealset rahvaaru vähenemist ning kaasa aidata hoogsamale majandusarengule,» selgitas riigihalduse minister Jaak Aab. «Riigil oli selleks olemas Kagu-Eesti tegevuskava aastateks 2015-2020. Nüüd otsustas valitsus tegevuskava kümne aasta võrra pikendada, sest jätkuvalt on väljakutseid, mis vajavad lahendamist.»

Tegevuskava on täiendatud regulaarselt seirearuande koostamise protsessis. Näiteks on tegevuskavasse lisatud Kagu-Eesti programmi toel käivituvad uued tegevused. Kagu-Eesti programmist on kavandatud kolm toetussuunda: Kagu-Eesti ettevõtluse arengu toetus, Kagu-Eesti spetsialistide eluasemete toetus ning Kagu-Eesti mainekujundus. Praegu on Kagu-Eesti programmi kõik tegevussuunad elluviimisel.

Pikendatud tegevuskavas on jätkuvalt aktuaalsed samad eesmärgid ja põhisuunad, mis olid eelmiseski. Näiteks ettevõtluse ja tööhõive areng, konkurentsivõime suurendamine ja töökohtade loomine. Samamoodi parem elukeskkond, kaasaegne haldus, turvalisus ja teised valdkonnad.

«Tegevuskavasse lisatakse suvel riigiametnike Kagu-Eesti välitööde käigus esitatud pikemaajalised või suurema mõjuga tegevused,» ütles Aab. «Samuti vaadatakse koostöös erinevate ministeeriumitega üle, millised võiksid olla täiendavad võimalused ja tegevused Kagu-Eesti piirkonna arendamiseks.»

Kagu-Eesti tegevuskava on arengudokument, mis toetab Kagu-Eesti kui ühe Eestile strateegiliselt olulise piiriäärse regiooni arengut. Kava koondab ülevaadet riigi ning piirkondlike partnerite kavandatud elluviidavatest tegevustest. Sellesse panustavad erinevate ministeeriumite valitsemisalad. Ministeeriumid on tegevusplaanis ette nähtut viinud ellu enamasti üleriigiliste toetusmeetmete abil või osana oma valdkonna tegevustest.

Tegevuskava koostamine, uuendamine ning elluviimise seire on riigihalduse ministri vastutada. Tegevuste seire abil saab tuvastada piirkonna arengu kitsaskohti ning leida ühiseid arenguvõimalusi laiemalt kui ühe omavalitsuse või maakonna piires.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles