Koerasportlased võõrustavad suurvõistlusi

Mati Määrits
, reporter
Copy
«Vastse-Kuustes teeb trenni ja korraldab võistlusi mitu klubi. Töötatakse ühiselt koeraspordi populariseerimise ja meisterlikkuse tõstmise nimel, esindamaks Eestit väärikalt MMil,» ütles Jaanika Lillenberg, kelle süles on tema kuldne retriiver Cayring Isabel Inez (Bella).
«Vastse-Kuustes teeb trenni ja korraldab võistlusi mitu klubi. Töötatakse ühiselt koeraspordi populariseerimise ja meisterlikkuse tõstmise nimel, esindamaks Eestit väärikalt MMil,» ütles Jaanika Lillenberg, kelle süles on tema kuldne retriiver Cayring Isabel Inez (Bella). Foto: Erakogu

Agility’ga tegelevate koerasportlaste ootusärevus aina suureneb, sest Tallinnas 10.–13. septembrini peetavad maailmameistrivõistlused jõuavad järjest lähemale. Seetõttu võib neid sageli näha Põlvamaal Vastse-Kuustes, kus asub terves riigis ainuke soe ja täismõõtmetes treening- ning võistlushall.

Koerasportlasi ühendava Agility Arenguseltsi juhi Jaanika Lillenbergi andmeil on MMile on tulemas üle 40 riigi võistlejad – igalt maalt kuni 15 koera ja koerajuhti. Osalejad jagunevad mitte tõugude, vaid turjakõrguse põhjal. «Maailmameistrivõistlustel on suurusklasse kolm, kuid näiteks suvel Käärikul toimuvatel Eesti meistrivõistlustel on juba viis klassi,» sõnas ta.

«Kaks uut klassi tehti juurde maksi- ja minikoerte klassis madalama piiri lähedal olevate turjakõrgustega koerte jaoks, et nad ei peaks nii kõrgele hüppama ning vigastusohud väheneksid,» selgitas arenguseltsi ning MMi rajatoimkonna liige Heiki Ehte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles