Haigla: viiruskahtluse korral tuleb abi kutsuda, mitte EMOsse minna

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Lõuna-Eesti haigla.
Lõuna-Eesti haigla. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna-Eesti haigla paneb inimestele südamele, et keegi ei tohi koroonaviiruse kahtluse või mistahes viirushaiguste sümptomitega pöörduda ühegi haigla EMOsse ega ka perearstikeskusesse kohale minna. 

«Kahtluse korral tuleb konsulteerida telefoni teel oma perearstiga või helistada perearsti nõuandetelefonil 1220. Kui tekib äkiline üldseisundi halvenemine, siis tuleb helistada häirekeskusesse 112,» teatas haigla. 

Haiglaravile viiakse ainult need haiged, kellel see üldseisundist tulenevalt näidustatud on. Kõik kergemate sümptomitega patsiendid jäävad kodusele ravile ja peavad kuni täieliku tervenemiseni koduses isolatsioonis püsima.

«Oluline on veel kord kõikidele inimestele rõhutada, et niipea kui ilmnevad viirushaiguse sümptomid (köha, nohu, kurguvalu, palavik), tuleb kohe koju jääda. See on ennekõike vajalik haiguse edasi levitamise seisukohalt. Inimesel endal võivad olla kerged nähud, aga ta ei tohi ikkagi välja minna, ei poodi, külla, trenni või mõnda teise avalikku kohta. Kodune isolatsioon või karantiin tähendab seda, et välditakse kõiki kontakte,» seisab teates.

Lõuna-Eesti Haigla on kehtestanud alates teisipäevast ka haiglas viibivate patsientide külastamise piirangu. Palutakse haiglaravil viibivaid patsiente mitte külastada. Suhelge telefoni teel patsiendi enda või temaga tegeleva personaliga.

Samuti palutakse kõigil inimestel, kellel on planeeritud haiglas mõni uuring või eriarsti visiit, haigustunnustega mitte kohale tulla. Helistada palutakse haigla registratuuri tel 786 8569.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles