Ränkel püssi põõsasse ei viska

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Raido Ränkel lõppenud hooaja eel Haanja suusakeskuse lasketiirus.
Raido Ränkel lõppenud hooaja eel Haanja suusakeskuse lasketiirus. Foto: Margus Ansu

Aastaid murdmaasuusatajana Võru suusaklubi eest võistelnud Raido Ränkelil saab peagi läbi esimene hooaeg laskesuusatajana. Läbimurret maailma laskesuusaeliidi absoluutsesse tippu see kaasa toonud pole.

«Eks ma teadsin, et esimene hooaeg ei tule kerge ning niimoodi ta kujunenud seni on ka,» nentis Ränkel. «Relvaga täitsa sinasõbraks ei olegi võimalik nii ruttu saada.»

Samas pole mees alavalikut kahetsenud. Suurimaks kordaminekuks peab ta senisel hooajal aga maailma karikasarja etappi Saksamaal Oberhofis. «Olen sellega enam-vähem rahul, sest suutsin sprindis tabada kümnest lasust seitse ning ka teatevõistlus õnnestus hästi.»

Veider talv on aga tinginud selle, et Ränkel polegi peaaegu saanud kodumaal viibida. «Tänavu põhimõtteliselt polegi Eestis treeninud: võimalik, et nädalake ja mõni päev peale. Pidevalt olen pidanud olema Euroopas laagrites või võistlustel.»

Kuigi selja taha jääv hooaeg pole olnud kergete killast, tippsportlane püssi põõsasse visata ei kavatse. «Loodan järgmise kahe aastaga teha kindlasti läbimurde. Seega jätkan oma uut ja huvitavat teekonda laskesuusatajana.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles