Lene Øster: kultuuripealinn vajab kogu Lõuna-Eesti panust

Siim Saavik
, reporter
Copy
Paaripäevase Eesti-visiidi käigus jagas Lene Øster oma teadmisi nii Tartu 2024 meeskonnale kui ka Lõuna-Eesti omavalitsuste esindajatele ning kultuurikorraldajatele.
Paaripäevase Eesti-visiidi käigus jagas Lene Øster oma teadmisi nii Tartu 2024 meeskonnale kui ka Lõuna-Eesti omavalitsuste esindajatele ning kultuurikorraldajatele. Foto: Siim Saavik

Aastal 2017 Euroopa kultuuripealinna tiitlit kandnud Taani linna Aarhusi regionaalne koordinaator Lene Øster külastas Lõuna-Eestit, et siin oma kogemusi jagada. Ta rõhutas koostöö tähtsust maakondade vahel, sest ka Tartu pole 2024. aastal kultuuripealinna staatuses üksi, vaid koos Põlva-, Valga- ja Võru- ja Tartumaa omavalitsuste ning Viljandi linnaga.

Mida Euroopa kultuuripealinna tiitel endaga kaasa toob?

Muidugi toob see palju turiste, mis tähendab lisatulu majandusele. Samuti palju rahvusvahelise meedia tähelepanu, aga see ei ole kõige tähtsam. Veel olulisem on, et tiitel ühendab inimesi ja näitab, kui palju on võimalik koostööga saavutada. Aarhusile tõi see palju uusi sõprussuhteid nii linnas, regioonis kui ka rahvusvahelisel tasandil. Nendele suhetele saab toetuda ka edaspidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles