Küsitlus: kuidas on poed koroonaviiruse puhanguks valmis?

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Taimar Timmi 
Taimar Timmi Foto: Tomi Saluveer

Taimar Timmi, Jaagumäe Kaubanduse juhataja

«Meil on hea meel, kui rahvas poodi tuleb, meil ei ole selle vastu midagi. Kuid tõenäoliselt, kui see maania üle läheb, mingi aeg ostetakse makarone ja kuivaineid vähem.

Me ei ole varunud tavapärasest rohkem kaupa, kuid saame seda kiiresti juurde tellida. Toome kas või ise Tartust juurde, kui vaja on. Arvan, et see hullus kestab paar päeva ja siis vaibub. Ka poejuhatajale on mõni tuttav juba helistanud ja palunud, kas ta saaks mõne pakikese makarone ja tualettpaberit kõrvale panna, et saab alles hiljem tulla.»

Katrin Bats
Katrin Bats Foto: Erakogu

Katrin Bats, Rimi avalike suhete juht

«Mõtlesime sellele ette, et selline olukord võib tekkida ja oleme proovinud viia oma varustatust paremale tasemele. Kuid selge on see, et kui inimesed hakkavad väga meeletult ostma, võib lihtsalt aega võtta, millal uus partii kohale jõuab. Tasuks kainet mõistust hoida.

Anname endast parima, oleme hankijatega oma koguseid suurendanud, et laovarud oleksid piisavad. Majapidamistarvete ja kuivainete müügid muutuvad drastiliselt iga päevaga. Kaup liigub maapiirkondadesse mitu korda nädalas ja vajadusel seda ka suurendame, logistikaosakond töötab täistuuridel.»

Rivo Veski
Rivo Veski Foto: Liis Treimann

Rivo Veski, Selveri kommunikat­sioonijuht

«Probleeme praegu pole, kaupa on. Mingites kaubakategooriates on suurem nõudlus, näiteks kuivained. Kuid kui nõudlus kasvab, hakkame ka rohkem kaupa juurde tellima.

Viirus ei pruugi olla ainus, mis on tarbimist hoogustanud. See võib olla põhjustatud ka sellest, et tulumaksu on hakatud tagastama ning inimesed on saanud meediast idee, kuhu see raha panna. Mõne toote järele võib tekkida praegu suurem nõudlus. Need on enamasti kauasäilivad valmistoidud: purgisupid, kiirtoidud, kuivained. Möödunud aasta sama perioodiga võrreldes on nende müük praegu tõusnud 30 protsenti. See on päris erakordne.»

Janne Laik
Janne Laik Foto: Mihkel Maripuu/Postimees

Janne Laik, Maxima Eesti turunduse ja avalike suhete osakonna juht

«Koroonaviiruse jõudmine Eestisse tähendab ka Maximale täiendavate hügieeninõuete kehtestamist.

Muutsime kiirelt oma kaubatellimise ning tarnimise igapäevaprotsessi ning suuname kauplustele lisatarneid, et tagada kaupade olemasolu. See võib tähendada mõne kaubagrupi puhul, et on hetki, kus mõnes poes on riiul ajutiselt või osaliselt tühi, kuid alati on võimalik soovitud kaup asendada samaväärsega.

Lisaks poodides kasvanud kaubanõudlusele on ka nõudlus e-poe teenuse järele kasvanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles