Otepää vallavanem astub ametist tagasi

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Otepää vallavanem Kaido Tamberg paneb ameti maha.
Otepää vallavanem Kaido Tamberg paneb ameti maha. Foto: Arvo Meeks

Otepää vallavanem Kaido Tamberg esitas eile avalduse vallavanema kohalt tagasiastumiseks alates 31. märtsist. «Põhjuseks halvenenud tervislik olukord,» kirjutas ta avalduses.

«Ütlesin juba mõni kuu tagasi, et kaalun oma tagasiastumist. Kuigi mul on olemas veenev isikumandaat valimistelt ja tugev poliitiline toetus koalitsioonis ametis jätkamiseks ja oma meeskonna toetus ka praegu, tegin otsuse vabatahtlikuks taandumiseks vallavanema ametikohalt,» ütles Kaido Tamberg. «See annab võimaluse tõe väljaselgitamiseks ilma Otepää mainet edasiselt proovile panemata ning tagab töörahu meie tõeliselt hästitoimivas meeskonnas ja koalitsioonis. Mulle on oluline, et töörahu säiliks ning et vallaametnikud saaks oma tööd edasi teha, seda enam praeguses olukorras.»

Tänavu 14. jaanuaril pidas keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo kuriteos kahtlustatavatena kinni Otepää vallavanema Kaido Tambergi ja abivallavanema Kajar Lepiku ning veel kaks inimest.

Politsei esitas kahtlustatavatele esialgsed kahtlustused omastamist käsitleva paragrahvi järgi. Ühele kahtlustatavale esitati kahtlustus ka usalduse kuritarvitamist käsitleva paragrahvi järgi.

Pärast kinnipidamisi teostati läbiotsimised kahtlustatavate töö- ja elukohtades ning nendega seotud äriühingutes. Kriminaalmenetluse käigus kontrollib politsei muuhulgas ühe kinnistu ja Sangaste lossi omandisuhetega seotud tehinguid ning kokkuleppeid.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kauri Sinkevicius ütles täna Lõuna-Eesti Postimehele, et kriminaalasi on praegu kohtueelses menetluses ehk uurimine on veel pooleli. «Kahtlustatavate ring ei ole muutunud,» lisas ta.

«Mulle esitatud kahtlustused peavad saama lahenduse ja tõde peab tõusma. Läbielatu on mõjutanud ka minu tervist,» märkis Kaido Tamberg. «Ennast süüdi ja endal süüd kahtlustustes esitatus ma jätkuvalt ei tunne ning loodan selle poliitilise maiguga alatuse hiljemalt kohtus seljatada.»

Tamberg lisas, et jätkab Otepää vallavolikogu liikmena. «Olen veendunud stabiilse valitsemise ja meeskonnatöö pooldaja Otepääl ja toetan oma järeltulija leidmist meie valimisliidu ridadest,» ütles ta. «Kummardus Otepää vallarahvale, loodan vallale veel paljuga kasulik olla. Tänan kõiki koostööpartnereid ja poolehoidjaid.»

Uue vallavanema valimine on planeeritud Otepää vallavolikogu 19. märtsi istungile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles