Valga vallavalitsus astus tagasi (3)

Tiit Loim
, reporter
Copy
«Astume tagasi, et anda volikogule võimalus valida vallavanem ja ametisse määrata uus valitsus. Loodetavasti jätkub volikogul tahet sisulisteks läbirääkimisteks, et leida vallajuhid, kelle eesmärgiks on suure poliitika või isiklike huvide asemel hoida ja edendada elu Valga vallas,» selgitas tagasiastumiśe tagamaid vallavanem Margus Lepik.
«Astume tagasi, et anda volikogule võimalus valida vallavanem ja ametisse määrata uus valitsus. Loodetavasti jätkub volikogul tahet sisulisteks läbirääkimisteks, et leida vallajuhid, kelle eesmärgiks on suure poliitika või isiklike huvide asemel hoida ja edendada elu Valga vallas,» selgitas tagasiastumiśe tagamaid vallavanem Margus Lepik. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Ametis olev Valga vallavalitsus eesotsas vallavanem Margus Lepikuga otsustas tagasi astuda. Otsuse põhjuseks on kuude pikkuseks veninud poliitiline kriis, kus valla juhtimine on muutunud võimatuks.

Ametist lahkuv vallavalitsus on jõudnud arusaamiseni, et ummikseisu jõudnud olukord Valga vallavolikogus ei võimalda asjalikku ja tegusat vallajuhtimist, mida käesolev erakorraline aeg nõuab, teatas valla kommunikatsioonijuht pressiteates.

«Volikogu mitmete liikmete  jõupingutused on suunatud tasuvate töökohtade ja  mõjuvõimu jahile, unustades seejuures kõige tähtsama – valla ja selle elanikud. Vallavalitsuse igapäevane töö on takistatud ja leiame, et sellises õhkkonnas pole võimalik jätkata. Astume tagasi, et anda volikogule võimalus valida vallavanem ja ametisse määrata uus valitsus. Loodetavasti jätkub volikogul tahet sisulisteks läbirääkimisteks, et leida vallajuhid, kelle eesmärgiks on suure poliitika või isiklike huvide asemel hoida ja edendada elu Valga vallas,» selgitas otsuse tagamaid vallavanem Margus Lepik.

Koos vallavanemaga astuvad tagasi asevallavanemad Enno Kase ja Kalmer Sarv ning valitsuse liikmed Madis Gross ja Vladimir Baranov.

Olukorraga kursis olev kohalik poliitik avaldas, et tagasiastumise otsus võeti vastu, kuna tänaseks on erakorralisel istungil umbusaldamise ette võtval seltskonnal vajalikud hääled koos. Seni on võimukriisi esile kutsunud asjaolu, et pärast senise võimuliidu lagunemist pole kummalgi kahest konkureerivast seltskonnast õnnestunud 27-liikmelises volikogus tagada olulisteks hääletusteks 14 häält. Reformierakond, sotsiaaldemokraadid ja Isamaa alustasid esmalt läbirääkimisi, ent nende seltskonnast eraldus sotsiaaldemokraat Rein Randver. Konkureerivat koalitsiooni hakkas kokku panema 12 kohta omav Keskerakond koos EKRE esindajaga.

Allika sõnul on nüüdseks selge, et Rein Randver on üle läinud Keskerakonna ja ja EKRE poolele ning sellega on neil koos 14 häält, et praegune vallavalitsus võimult eemaldada. Seetõttu otsustas vallavalitsus ennetavalt tagasi astuda.

Valdade ühinemise järel moodustatud võimuliidud lagunevad mitmel pool Eestis. Erandiks pole ka Valga vald, kus lõpetas koostöö 2017. aastal sõlmitud Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsioon. Uue liidu moodustamine pole tänaseni õnnestunud.

Tagasi astub ka Valga asevallavanem Enno Kase.
Tagasi astub ka Valga asevallavanem Enno Kase. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Tagasi astub ka Valga asevallavanem Kalmer Sarv.
Tagasi astub ka Valga asevallavanem Kalmer Sarv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles