Maapoes pole vähimatki ostupaanikat (2)

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy

Kui linnades asuvad suurpoed on sel nädalal puhkenud ostupaanika tõttu hädas oma riiulite täitmisega, siis Otepää vallas asuvas Nõuni poes valitses täna kell veidi enne kella 15 rahulik õhkkond ja riiulid olid kaupa täis.

Rahvast Otepäält kümmekond kilomeetri Tartu poole asuvas poes ikka käis: kümmekonna minuti jooksul astus sealt läbi seitse inimest. Kõik nad ka ostsid midagi, aga mingist suurest varude kokkuostmisest polnud märki.

"Meil pole mingit ostupaanikat," kinnitas poemüüja. "Pole täna ega ole olnud ka eelnevatel päevadel. Lausa kummaline on see, mis linnades toimub. Maarahvas vist võtab asja rahulikumalt ja saab aru, et pole mõtet paanitseda."

Tõsi, üksikuid lünki kaubariiulites oli, kuid samas olid esindatud kõik tähtsamad kaubagrupid. Kui näiteks kolmeviljahelbed olid otsas, siis riisihelbeid ja kiirkaerahelbeid oli küll. Jagus ka näiteks tatart, makarone, leiva- ja saiatooteid ja tähtsamaid tööstuskaupugi. Samuti sai osta kaupluse firmamärgiks kujunenud kohapeal valmivaid salateid ja muid kulinaariatooteid.

Tartu–Otepää tee ääres Nõuni pood on eriline selle poolest, et pärast seda, kui Coop (Elva tarbijate ühistu) oli selle kahjumile viidates kinni pannud, võtsid kohalikud inimesed kaupluse üle ja avasid selle eelmise aasta 21. veebruaril uuesti.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles