Piirivalvebüroo juht astus pidulikult ametisse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Piirivalvejuhtide vahetuse pidulikul üritusel andis senine juht Tamar Tamm (paremal) oma ametikohustused üle uuele Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo juhile Meelis Saarepuule.
Piirivalvejuhtide vahetuse pidulikul üritusel andis senine juht Tamar Tamm (paremal) oma ametikohustused üle uuele Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo juhile Meelis Saarepuule. Foto: Politsei

Tartus leidis aset traditsiooniline tseremoonia, kus uuele Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo juhile Meelis Saarepuule anti pidulikult üle töövaldkonna võimusümbolid: piirivalvebüroo lipp ja piirivalvebüroo juhi mõõk.

Piirivalvejuhtide vahetuse pidulikul üritusel andis senine juht Tamar Tamm ametikohustused üle uuele Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo juhile Meelis Saarepuule. Siseminister Mart Helme tänas büroo senist juhti Tamar Tamme ja soovis jaksu uuele juhile Meelis Saarepuule.

"Praegune valitsus on võtnud eesmärgiks julgeoleku tagamise Eesti piiril ning suunanud väga suure tähelepanu piirirajatiste ehitamisele ja piiririba korrastamisele," ütles siseminister. "Usun, et töö selles suunas laabub ka edaspidi," lisas Helme. Meelis Saarepuu sõnas, et Tamme juhtimisel on piirivalvebüroo läbi teinud märkimisväärse arengu, mis on aidanud kaasa seaduslike piiriületuste lihtsustamisel ning ebaseaduslike piiriületuste tõkestamisel. "Erinevate tehnoloogiate ja taktikate kasutuselevõtt ning ladus meeskonnatöö piirivalvurite ja politseinike vahel on vähendanud piiriülest kuritegevust. Samuti on kasvanud inimeste teadlikkus tahtmatute piiririkkumiste ennetamisel," kirjeldas ta.

Igapäevatöös on Saarepuu sõnul oluline jätkata varasema juhi eeskujul hea meeskonnavaimu hoidmist nii, et piirivalvurid oleks hästi hoitud ja töös motiveeritud ning sütitaks teisigi tulevikus just piirivalvuriameti kasuks otsustama. "Sel aastal saavad maismaapiiri esimeses lõigus alguse ka piiriehitustööd, misjärel paraneb järk-järgult ülevaade välispiiril toimuvast veelgi. Nii saame võimalikele rikkumistele aegsamini reageerida ning seeläbi oma inimeste turvatunde tagada," avaldas Saarepuu.

Senine Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo juht Tamar Tamm jätkab Lõuna prefektuuri Kagu politseijaoskonna juhi kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles