Regina Oja sōitis MK-sarjas punktidele

Madis Perli
Copy
Regina Oja
Regina Oja Foto: AP/Scanpix

Soomes Kontiolahtis peetud laskesuusatamise maailmakarikaetapil tegi Regina Oja hea nädalavahetuse kui 7,5 km pikkusel sprindidistantsil saavutas 27. koha ning jälitussõidus 36. positsiooni.

Reedel 13. märtsil sõidetud sprindivõistlusel eksis 24aastane võrulanna Regina Oja lamades lasketiirus korra ning läbis püstitiiru puhaste paberitega. Kaotust sõidu võitnud sakslannale Denise Herrmannile kogunes 1.35,4. See andis Ojale 27. tulemuse. Herrmann tegi lasketiirus ühe möödalasu ning tema võiduaeg oli 20.00,5.

Sakslannadele kindlustas kaksikvõidu Franziska Preuss, kes tegi samuti ühe eksimuse ning kaotas võitjale 20,1 sekundiga. Poodiumi madalamale astmele jõudis kahe möödalasu juures norralanna Tiril Eckhoff, kelle aeg oli 32,3 sekundi võrra Herrmannist kehvem.

Teised eestlannad jäid jälitussõitu pääsust ehk esikuuekümnest kaugele. Tuuli Tomingas oli 80, Johanna Talihärm 83 ning Kadri Lehtla lõpetas võistluse 91. positsioonil. Kokku lõpetas sõidu 95 naist.

Päev hiljem peetud jälitussõidus tuli Regina Ojal loovutada mõned kohad. Nelja möödalasu juures langes Oja 36. positsioonile. Jälitussõidu võitis prantslanna Julia Simon, kellele järgnesid šveitslanna Selina Gasparin ja itaallanna Lisa Vittozzi.

Raido Ränkel tegi elu parima võistluse

12. märtsil sõidetud meeste sprindis võidutses norralane Johannes Thingnes Bö, kes läbis 10 km ja kaks lasketiiru ajaga 22.27,8. Temale järgnesid prantslased Martin Fourcade ja Emilien Jacquelin vastavalt 21,1 ja 22,3 sekundilise kaotusega. Ka prantslased oli lasketiirudes täpsed.

Ka eestlased näitasid lasketiirudes suurepärast tabavust kui 30 märgist jäi üles vaid üks. Esimest korda sel hooajal jõudis MK-punktidele Kalev Ermits olles 1.43,1 kaotuse juures 35. Võrukas Rene Zahkna pääses samuti jälitussõitu, lõpetades 50. kohal. Kaotust võitjale kogunes tal 2.10,1.

Elus esimest korda püstitiirus nulli lasknud, kuid lamadestiirus ühe märgi üles jätnud võrukas Raido Ränkel tegi elu parima tulemuse MK-sarjas kui lõpetas 64. positsioonil. Jälitussõitu pääsemisest jäi puudu vaid viis sekundit. Seni oli 30aastase Ränkeli parimaks tulemuseks Saksamaal Oberhofis sprindis saavutatud 73. koht. Tulemuse sai kirja 99 meest.

14. märtsil sõidetud jälitussõidus tegi karjääri viimase võistluse laskesuusamaailma kuningas prantslane Martin Fourcade, kes tegi nelja laskmise peale kolm möödalasku. Sellest piisas viiekordsele olümpiavõitjale ja 13 korda maailmameistriks kroonitud Fourcade’ile, et astuda taas poodiumi kõige kõrgemale astmele. Prantslased lõpetasid hooaja stiilselt, kui võitsid koguni kolmikvõidu. Teise ja kolmanda positsiooni sõitsid välja vastavalt Quentin Fillon Maillet ja Emilien Jacquelin.

Eesti mehed punktidele ei jõudnud. Võrukas Rene Zahkna oli viie trahviringi juures 48. ja Kalev Ermits lõpetas seitsme möödalasuga kohe Zahkna järel 49. kohal.

MK-hooaeg läbi

Naiste maailmakarikasarja üldarvestuses võidutses itaallanna Dorothea Wierer, kes kogus 793 punkti. Teine oli norralanna Tirill Eckhoff 786 pügalaga. Kolmanda koha sai sakslanna Denise Herrmann 745 punktiga.

Eestlastest parimana oli Regina Oja 71 punkti juures 54. positsioonil. Johanna Talihärm sai 26 punktiga 72. ja Grete Gaim 14 punktiga 77. koha. Kokku jõudis punktidele 93 naist.

Meeste arvestuses sai ülinapi võidu norralane Johannes Thingnes Bö, kes kogus hooaja jooksul 913 punkti. Vaid kahe pügalaga jäi talle alla prantslane Martin Fourcade. Kolmas oli samuti prantslane Quentin Fillon Maillet 843 punktiga. Nii Kalev Ermits kui Rene Zahkna kogusid kuus punkti ja olid 95 mehe hulgas vastavalt 88. ja 89. positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles