Tõrva vallas moodustati eriolukorra komisjon

LEPM
Copy
Tõrva linn. Foto on illustratiivne.
Tõrva linn. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Täna moodustati Tõrva vallavalitsuses ajutise eriolukorra komisjon, mille eesmärgiks on seoses kehtiva eriolukorraga tekkivate Tõrva valla jooksvate probleemide lahendamine.

Hetkel on komisjoni prioriteediks kolm põhifookusvaldkonda: haridus, tervishoid ning sotsiaalhoolekanne. Samuti piiride sulgemisega seotud Läti töötajate mitte tööle saamine.

Olulisem info, mis täna komisjonis arutlusel oli:

Haridus

Lasteaiad töötavad vastavalt vajadusele. Hommikuse seisuga polnud ühtegi last Riidaja lasteaias. Alal oli 3, Ritsus 1, Hummulis 1, Tõrva lasteaed Mõmmikus 4 ja Tõrvalilles 1 laps.

Otsustati vabastada lapsevanemad lasteaiatasudest alates tänasest kuni eriolukorra lõppemiseni.

Tõrva valla koolid on kõik suletud. Arutlusel oli küsimus seoses koolide sulgemisega ja distantsõppele üleminek, kui paljudel lastel võib olla takistus distantsõppeks arvuti või interneti puudumine. Lepiti kokku, et vald teeb vanematele üleskutse, kes siis annaksid sotsiaalosakonnale märku, kellel selline olukord esineb. Vald proovib nendele lastele tagada arvuti ja interneti saamise võimalused. 

Samuti tagatakse toit nendele lastele, kellele koolitoit oli väga oluline toitumise osa päevasest söögist. Info nende asjade vajaduse palutakse saata sotsiaalosakonna juhatajale Taimo Tugile, taimo.tugi@torva.ee või telefonil 5301 4335.

Sotsiaal

Sotsiaalosakond täiendab desinfitseerimis- ja kaitsevahendite varu. Tähelepanu alla võetakse riskirühmas olevate inimeste kaardistamine ja ennetavad toetavad meetmed, et nad ei peaks väljas käima.

Valla infokanalites tehakse üleskutse, et kui on probleem toidu või ravimite hankimisega, siis tuleb võtta ühendust sotsiaalosakonnaga. Kontaktisik Taimo Tugi, taimo.tugi@torva.ee 5301 4335.

Tehakse valla infokanalites üleskutse, Valla infokanalites tehakse üleskutse ja trükitakse täiendavaid infomaterjale ning varustatakse riskirühmasid viirust ennetavate koduste meetmete kohta.

Tervishoid

Suheldakse perearstidega, kuidas vald saab abiks olla. Hetkel perearstidel töös tõrkeid ei esine.

Tööjõuga seotud probleemid

Pöördutakse valitsuse poole ja arutatakse võimalust lubada Tõrva valla ettevõtetes tööl käivate tervete Läti kodanike üle piiri tööle lubamine, et tagada ettevõtete töö jätkumine. Hetkel käib Lätist suuremate Tõrva tööandjate juurde tööle 69 inimest.

Töökorraldus vallavalitsuse asutustes

Vallavalitsuse ametnikud jätkavad tööd. Inimestel palutakse vältida füüsilisi kohalkäimisi nii palju kui võimalik. Enne valla asutustesse minemist soovitatakse tungivalt kohtumine vastava ametnikuga kokku leppida. Soovitus on ametnikel, kelle töö iseloom ei nõua rangelt kohalolekut siirduda kodukontorisse.

Eriolukorra komisjoni esimees on Tõrva vallavanem Maido Ruusmann.

Eriolukorra komisjoni liikmed ja vastutusvaldkonnad

- haridus, kultuur, noorsootöö abivallavanem Lauri Drubinš;

- finants, osakonna juhataja Maire Appo;

- vallamajandus, osakonna juhataja Tõnu Jaansalu;

- sotsiaal, osakonna juhataja Taimo Tugi;

- ehitus ja keskkond, abivallavanem Aivar Uibu;

- juriidika ja kantselei töö, vallasekretär Signe Kiin;

- kommunikatsioon, avalike suhete spetsialist Marianne Sokk (alustab alates 19.03).

Komisjon koguneb kas füüsiliselt või videosilla vahendusel igapäevaselt või vastavalt vajadusele.

Valla töötajatest peavad avalikkusele ööpäevaringselt kättesaadavad olema vähemalt vallavanem Maido Ruusmann (5297 969) ja sotsiaalosakonna juhataja Taimo Tugi (5301 4335).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles