Peapiiskop kuulutas välja palvepäevad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
EELK peapiiskop Urmas Viilma
EELK peapiiskop Urmas Viilma Foto: Mihkel Maripuu

EELK peapiiskop Urmas Viilma kuulutada eeloleva kolme nädala kolmapäevadel ja reedetel kuus palvepäeva ja andis sellega seoses juhised kirikute avatuna hoidmise, kirikukellade helistamise, piiblilugemise ja palvetamise kohta.

Avaldame peapiiskopi pöördumise vaimulike poole:

Armsad vaimulikud!

Pühakirja juhtmõte tänaseks päevaks kirikukalendris annab eelolevateks nädalateks sobiva mõtlemis- ja tegutsemissuuna: Parandage oma eluviise ja tegusid ja kuulake Issanda, oma Jumala häält (Jr 26:13).

Praegune eriolukord Eestis ja kogu maailmas januneb palve, meeleparanduse, rahu ja ligimesearmastuse järele. Meie kohus on kirikuna tervikuna ja hingekarjastena olukorrale vastavalt toimida. Käesolevaga saadan teile oma tänase otsuse, millega kuulutan välja palvepäevad, palvepäevade lektsioonid, juhised kirikukellade helistamise kohta ning soovitavad palveteemad. Olen seda otsust tehes saanud kinnitust ka kaasvendadest piiskoppidelt Tiit Salumäelt ja Joel Luhametsalt.

Armsad õed-vennad, pöördun teie kõigi poole sel keerulisel ajal ka isiklikult apostel Johannese sõnadega: Armas, soovin sulle, et sul läheks igati hästi ja sa oleksid terve, nõnda nagu läheb hästi su hingel (3Jh 1:2).

+Urmas Viilma

  Peapiiskop

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles