Võrus haigestus lasteaia juhataja koroonaviirusse

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Linnavalitsus soovib laenu abil rekonstrueerida Võru lasteaia Päkapikk.
Linnavalitsus soovib laenu abil rekonstrueerida Võru lasteaia Päkapikk. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Võru paarisaja lapsega lasteaia Päkapikk direktoril Merike Urmil diagnoositi läinud nädalal koroonaviirus, kuid ta jõudis enne diagnoosi saamist vähemalt ühe päeva ka tööl käia.

«Ma ei salga mitte midagi, mul on tõesti see viirus,» kinnitas Urm esmaspäeval Lõuna-Eesti Postimehele.

Ta haigestus eelmise nädala kolmapäeval, kuid käis tol päeval ka töö juures. «Ärkasin hommikul üles, läksin tööle, aga mõni tund hiljem tundsin ennast halvasti ja tulin ära koju,» rääkis ta. Tavapärast rühmade hommikust külastust Urm sel päeval ei teinud.

Kuna tema enesetunne kolmapäeval ei paranenud ja tõusis palavik, võttis Urm neljapäeva hommikul ühendust perearstiga ja seejärel juba kiirabiga. Meenutame, et teated koroonaviiruse võimalikust jõudmisest Võrumaale hakkasid samuti tulema neljapäeva hommikul. «Ma pidin kõvasti vaeva nägema, et keegi tuleks mulle [koroona]testi tegema, sest kiirabis peeti neid gripinähtudeks,» rääkis Urm.

Kahtlusest, et tal võib olla koroonaviirus, andis Urm neljapäeva hommikul teada ka linnavalitsusele ja pärast seda pandi lasteaed kinni. «Linn reageeris sellega, et teavitas lapsevanemaid, et lasteaias võib olla kokkupuude koroonakahtlusega inimesega,» lisas ta.

«Neljapäeval me teavitasime, et linna allasutustes on inimesi, kes võisid olla seal peol ja kellel võib olla positiivne proov,» kinnitas linnapea Anti Allas. «12. märtsi teates on selgelt öeldud, et allasutustes võib olla inimesi, kellel võib olla positiivne proov. Sellest lähtuvalt me selle otsuse (lasteasutused sulgeda) tegimegi varem kui riik.»

Seejärel teavitas Merike Urm neljapäeval umbes kümmet inimest, kellega ta viimastel päevadel oli kokku puutunud ning praegu viibivad nad kodus karantiinis.

Päkapiku lasteaia üldkasutatavad ruumid on pärast sulgemist Urmi kinnitusel desinfitseeritud ning tõenäoliselt avatakse lasteaed kolmapäeval neile lastele, kes tõesti kohta vajavad.

Praegu on Merike Urm kodus ja ravib end. Palavik pole möödunud. «Need inimesed, kes on nakatunud, pole selles süüdi,» lausus ta. «See haigus on õnnetus.»

Lasteaias Päkapikk töötab 10 rühma, kus käib kokku pisut üle 200 lapse. Nagu teisedki Võru lasteaiad, on seegi praegu suletud. Linnavalitsus peaks teisipäeva pärastlõunaks langetama otsuse, kas Võrus mõni lasteaed taasavatakse. Lapsevanemate seas tehtud küsitluse järgi oleks praegu Võrus lasteaeda minevaid lapsi paarikümne ringis, neist viis Päkapiku lasteaeda.

«Praegu on erinevad versioonid, kas me avame ühe lasteaia või kõik neli,» rääkis Allas. Võimalus on jätta lasteaiad ka suletuks. «Homme me teavitame, kuidas see asi jätkub,» lisas linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles