Eestlased on Saksa ja Poola piiril lõksus

BNS
Copy
Välisminister Urmas Reinsalu on olukorrast teadlik ja kinnitas intervjuus rahvusringhäälingule, et on üritanud oma Balti riikide ametivõimudega olukorda lahendada.
Välisminister Urmas Reinsalu on olukorrast teadlik ja kinnitas intervjuus rahvusringhäälingule, et on üritanud oma Balti riikide ametivõimudega olukorda lahendada. Foto: Madis Veltman / Postimees

Eesti kodanikud, kes registreerisid oma välismaal viibimise välisministeeriumis ning liitusid välisministeeriumi üleskutse peale autokolonniga Saksa-Poola piiril, et sealtkaudu Eestisse pääseda, on sinna lõksu jäänud.

Vaatamata Poola võimude lubadusele võimaldada Balti riikide kodanikel oma koju sõita, seda neile tegelikult ei võimaldata, teatas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Eestlased väidavad, et lõksu sattusid nad välisministeeriumi eksitava info tulemusel.

Ametlikult on end piiriületuseks registreerinud 73 inimest, kes oleksid pidanud välisministeeriumi abil üle Saksamaa-Poola piiri ja sealt viimaks koju saama.

Tegelikkuses ei lasta piiril kümnete kilomeetrite pikkusesse kolonni kogunenud inimesi tualettigi, eestlastest kilomeetri kaugusel on tee blokeerinud leedukatel tekkinud Poola korravalvuritega kähmlus, nii et ringi liiguvad kumminuiadega politseinikud. Balti riikide välisministrid üritavad olukorda lahendada ja soovitavad koguni suuna Saksamaa poole võtta, et Rootsi kaudu koju tulla.

Välisminister Urmas Reinsalu on olukorrast teadlik ja kinnitas intervjuus rahvusringhäälingule, et on üritanud oma Balti riikide ametivõimudega olukorda lahendada. Lahenduse otsimine jätkus kogu öö, kuid millal olukord laheneda võiks, ei osanud ta öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles