Kaitseliit kaasatakse piirikontrolli

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kaitseliitlased saadetakse piirile appi.
Kaitseliitlased saadetakse piirile appi. Foto: Vladislav Musakko

President Kersti Kaljulaid andis siseministrile nõusoleku kuni 150 kaitseliitlase kaasamiseks sunni kasutamise õigusega politsei- ja piirivalveameti (PPA) toetamiseks piirikontrolli taastamisel.

Kaitseliitlasi kasutatakse esmajoones Eesti lõunapiiril PPA toetamiseks piiri ületavate teede ajutisel sulgemisel ning piiripunktides politseinike abistamiseks.

"On selge, et praegune eriolukord ning liikumispiirangute kehtestamine nii välispiiril kui ka saartel on märkimisväärselt suurendanud PPA töökoormust. Selles olukorras tuleb riigi ressursse kasutada paindlikult ning kaitseliitlaste kaasamine on asi, mis on ka õppustel läbi harjutatud ning mida on ka varasematel aastatel erandjuhtudel kasutatud. Siiski pean oluliseks, et kaitseliitlaste kaasamisel oleks endiselt selge, et juhtroll operatsiooni juhtimisel ning põhimõtteliste otsuste tegemisel jääks PPA-le," märkis riigipea.

Ta lisas, et Kaitseliidu vabatahtlikud on sunni kasutamise õiguseta praeguse kriisi lahendamisse kaasunud juba eelmisest nädalast ning nüüd suureneb kaitseliitlaste koormus veelgi. "Soovin seetõttu Kaitseliidule ja kõigile teistele vabatahtlikele jõudu ja head tervist praegusel keerulisel ajal. Samuti soovin tänada kõiki neid inimesi, kes juba on jõudnud vabatahtlikuna oma panuse anda."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles