Võru avab homsest Sõlekese lasteaia

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Võru Sõlekese lasteaed. FOTO: Tomi Saluveer
Võru Sõlekese lasteaed. FOTO: Tomi Saluveer Foto: Tomi Saluveer

Võru linn avab homsest Sõlekese lasteaia, kuhu koondatakse koroonaviiruse riski hajutamiseks kõik Võru lasteaedade lapsed. Lapsevanemad on tänaseks avaldanud soovi 31 lapse lasteaeda toomiseks. Lapsed jagatakse esialgu nelja rühma.

Võru linnavalitsus soovitab võimaluse korral lapsed siiski endiselt lasteaiast koju jätta. «Tõenäosus on suur, et viirus võib ühel või teisel moel ikkagi lasteaiarühma jõuda,» rääkis Võru linnapea Anti Allas. «Sellisel juhul jõuab viirus tõenäoliselt õhtuks kõigi rühma lasteni ja sealt edasi kõigi lastevanemateni ja võib-olla ka riskirühma kuuluvate vana-vanemateni.»

Erinevate lasteaedade lapsed paigutatakse Sõlekese lasteaias eraldi rühmaruumidesse. Lasteaed on avatud tööpäeviti kella 7.00-17.30. Lasteaeda tohib linnavalitsuse teatel tuua ainult terveid lapsi, ka nende lähikondsetel ei tohi olla teadlikku lähikontakti koroonaviirusesse nakatunuga.

«Lasteaias vaadatakse eelnevalt, kas lapsel pole haigusnähte, võib-olla ka kraaditakse,» lisas Allas. «Kui mõnel lapsel on viirus ja ta on juba ka nakkav, siis sama päeva õhtuks on ta tõenäoliselt nakatanud kõiki rühma lapsi. Risk nakkuse edasikandumiseks on seega väga suur.»

Vanemad, kes pole seni teatanud hädapärasest vajadusest lasteaiateenuse järele, peavad esmalt teavitama oma «kodulasteada". 31 lapse jaoks moodustatakse Allase sõnul esialgu vähemalt 4 rühma: maksimaalselt 7-8 last ühes rühmas. «Erinevate lasteaedade rühmasid seejuures kokku ei panda,» lisas ta.

«Me välistame lasteaia avamisel riskirühmadesse kuuluvate õpetajate ja nende abide kaasamise,» lausus Allas. «Püüame säästa neid lasteaiatöötajaid, kes on vanemaealised või kellel on kroonilised haigused.»

Sõlekese lasteaed on praeguse korralduse kohaselt avatud järgmise nädala lõpuni. «Lapsevanemad peaksid andma teada, kui soovivad ka oma lapse lasteaeda tuua,» lisas Allas. «Järgmise nädala keskel vaatame, milliseks on olukord selleks hetkeks kujunenud ja kui palju lapsi on. Siis teeme uued otsused ja anname vajadusel uut informatsiooni.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles