Suusaorienteerujad tegid Siberis ajalugu

Kevin Koik
Copy
Eesti esindusvõistkonnas läksid rajale Daisy Kudre ja Mattis Jaama.
Eesti esindusvõistkonnas läksid rajale Daisy Kudre ja Mattis Jaama. Foto: Eesti Orienteerumisliit

Venemaal Lääne-Siberis peetud suusaorienteerumise Euroopa meistrivõistlustelt naasid sprinditeates pronksmedalitega Värska orienteerumisklubi Peko liikmed Daisy Kudre ja Mattis Jaama. Kudrel õnnestus medal võita ka lühirajal.

«Need on selles mõttes ajaloolised medalid, et varem pole sprinditeates Eesti kordagi medalit saanud,» sõnas Eesti koondise treener ja Setomaa vallavanem Raul Kudre, kes on ka Daisy Kudre isa.

Mehe sõnul said lootused poodiumile jõuda reaalsuseks alles võistluse lõpu eel.

«Väike lootus oli ka enne starti, aga keegi sellest väga kõvasti ei julgenud rääkida. Kui viimases vahetuses kolm või neli punkti enne lõppu oldi Soomega koos pronksi peale heitlemas, siis Mattisel õnnestus valida parim tee ja kuuesekundiline vahe sisse teha, mis jäi lõpuni,» rääkis Daisy Kudre.

47 minuti ja 50 sekundiga kuuest vahetusest koosnenud distantsi läbinud Eesti koondise liidrid Kudre ja Jaama tunnistasid kaotusi kahele Venemaa ja kahele Rootsi võistkonnale. Kuna reeglite kohaselt läheb medalivõitjate arvestusse igast riigist vaid üks võistkond, kuulus orienteerujate duo koos venelaste ja rootslastega medalisaajate sekka. Koosseisus Epp Paalberg ja Kevin Hallop kaasa teinud eestlaste teine võistkond oli lõppjärjestuses 22.

Sprinditeatele eelnenud kahel päeval selgitati Hantõ-Mansiiski linnas aset leidnud meistrivõistlustel välja parimad ka sprindi- ja lühiradade individuaalarvestuses.

Sprindis kümnenda kohaga piirdunud Daisy Kudre rõõmustas eestlasi päev hiljem aga lühirajal, kus saavutas venelannade Tatyana Oborina ja Marina Vyatkina järel kolmanda koha.

26-aastasele Kudrele oli Euroopa meistrivõistlustel poodiumile jõudmine esmakordne kogemus.

«Daisy on näidanud sellel aastal väga stabiilset minekut,» kinnitas ka sportlase isa ja treener Raul Kudre. Varem on värskalane individuaalsõitudes medaleid võitnud noorte tiitlivõistlustel ja korra ka maailmakarikaetapil.

Kõigil kolmel individuaaldistantsil kaasa teinud Mattis Jaama näitas nende võrdluses parimat minekut samuti lühirajal, saavutades 55 suusaorienteeruja seas 11. koha. Tavarajal finišeerus Jaama 15. kohal ning sprindirajal koha võrra tagapool.

Värska orienteerumis­klubi Peko esindajatest kuulusid viieliikmelisse Eesti koondisse ka Doris Kudre ja Kevin Hallop, kelle parimateks saavutusteks individuaaldistantsidel jäid kohad vastavalt teises ja neljandas kümnes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles