Kultuurikeskused kasutavad kriisiaega remonditöödeks

Siim Saavik
, reporter
Copy
Põlva kultuuri- ja huvialakeskuse direktor Eerika Mark rääkis, et üritused on lükatud edasi sügisesse, mõni ka maisse.
 
Põlva kultuuri- ja huvialakeskuse direktor Eerika Mark rääkis, et üritused on lükatud edasi sügisesse, mõni ka maisse.  Foto: Indrek Illus
  • Kultuurikeskustes on 1. maini vaikus, vähemalt ürituste toimumise osas.
  • Enamik üritusi lükkuvad sügisesse.
  • Kultuurikeskused plaanivad aega kasutada kasulikult.

Põlva, Valga ja Võru kultuurikeskuse kodulehekülgi vaadates, jääb esimesena silma see, millised sündmused seal ära jäävad või edasi lükatakse. Põhjus muidugi koroonaviirusest tingitud eriolukorras, mille tõttu on Eestis avalikud kogunemised keelatud 1. maini.

Valga kultuuri- ja huvialakeskuse direktor Ülle Juht ütles, et kogu kultuurivaldkond on löögi saanud. Juhi sõnul käivad praegu läbirääkimised, et lükata plaanitud üritused edasi aasta teise poole. Ta tõdes, et mitmel puhul on seda juba õnnestunud teha.

Kuigi kultuurikeskuse uksed on külastajatele viimaste andmete kohaselt vähemalt 30. märtsini suletud, ei tähenda see, et tööd ei jaguks. «Osa on kaugtööl ja osa kultuurimajas kohapeal,» ütles Juht ja täpsustas, et praegu on majas käimas siseviimistlustööd, samuti vastatakse laekunud kirjadele.

Valga kultuuri- ja huvialakeskuse direktor Ülle Juht ütles, et kogu kultuurivaldkond on praegu löögi saanud.
Valga kultuuri- ja huvialakeskuse direktor Ülle Juht ütles, et kogu kultuurivaldkond on praegu löögi saanud. Foto: Arvo Meeks

Võru kultuurimaja Kannel on külastajatele suletud kuni 1. maini. Võrumaa kultuuritempli juhataja Heiki Kelp rääkis, et neil õnnestus esimeste kinniolekupäevade jooksul suurem osa toimuma pidanud üritusi sügisesse lükata. Ta arvas, et isegi kui 1. mail Kannel avatakse, pole seal mõistlik kohe suuremaid üritusi korraldama hakata. Kuna Võru linn on saanud koroonaviiruselt eriti ränga tabamuse, ei ole ka kultuurikeskuse töötajad praegu majas tööl. Juhataja sõnas, et kui kõik läheb paremuse suunas, on plaanis umbes paari nädala pärast hakata hoones väiksemaid remonditöid tegema.

Võrumaa kultuuritempli juhataja Heiki Kelp rääkis, et neil õnnestus esimeste kinniolekupäevadega suurem osa toimuma pidanud üritusi sügisesse lükata.
Võrumaa kultuuritempli juhataja Heiki Kelp rääkis, et neil õnnestus esimeste kinniolekupäevadega suurem osa toimuma pidanud üritusi sügisesse lükata. Foto: Siim Saavik

Põlva kultuuri- ja huvialakeskuse direktor Eerika Mark andis samuti teada, et üritused on lükatud edasi peamiselt sügisesse, mõni ka maisse. Töötajad tegutsevad valdavalt kodukontorites ja mõeldakse välja alternatiivseid lahendusi, kuidas kohalikele inimestele raskel ajal siiski ka kultuurielamusi pakkuda. Täpsemalt Mark seda praegu kommenteerida ei soovinud. Veel võetakse ette kultuurikeskuse veebikeskkonna arendus ning tehnikud hooldavad maja tehnikat.

Piletid, mis olid ostetud nüüdseks edasilükatud üritustele, kehtivad ka uutel kuupäevadel. Need, kes soovivad piletist siiski loobuda, et raha tagasi saada, saavad seda teha piletimüügipunktis või selle kanali kaudu, kust pääse osteti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles