Otepää peab volikogu istungit kinniste uste taga

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Volikogu esimene istung leiab aset kultuurimajas. Fotol eelmine volikogu.
Volikogu esimene istung leiab aset kultuurimajas. Fotol eelmine volikogu. Foto: Arvo Meeks

Homme on Otepää volikogu istung, mille vald on eriolukorrale viidates kuulutanud kinniseks. Päevakorra järgi on muude küsimuste seas plaanis uue vallavanema valimine.

Eelmisel reedel tegi Otepää vald teatavaks, et homme leiab aset volikogu istung. Volikogu koguneb mitte harjumuspäraselt vallamajas, vaid Otepää kultuurikeskuses.

Külalistel palutakse mitte osaleda

Istung on seekord kinnine. «Ilmsete haigustunnustega ja hiljuti kriisipiirkondi külastanud volinikel ning kutsutud külalistel palume volikogus mitte osaleda. Seoses Eestis välja kuulutatud eriolukorraga ja avalike ürituste keeluga on volikogu istung kinnine,» on kirjas valla kodulehel.

«Praegu on teada, et toimub,» vastas esmaspäeva pärastlõunal Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Monika Otrokova küsimusele, kas istung ikka leiab aset.

Vallavanem tegi ettepaneku vabastada lastevanemad lasteaia osalustasu maksmisest kuni 1. maini.

Valla edastatud info järgi on päevakorrapunktide seas muu hulgas arutlusele tulemas ka uue vallavanema valimine, sihtasutuse Eesti Lipu Keskus asutamisel osalemine ning valla 2020. aasta huvihariduse ja huvitegevuse kava kinnitamine. Üks päevakorrapunkt kõneleb ka osaühingu Sangaste Mõis osade müügist.

Uue vallavanema valimine tuli päevakorda, kuna praegune vallavanem Kaido Tamberg (valimisliit Ühinenud Kogukonnad) esitas eelmisel nädalal avalduse tagasiastumiseks 31. märtsist. «Toetan oma järeltulija leidmist meie valimisliidu ridadest,» ütles ta.

Lasteaiamaks

Eile tegi vallavanem volikogule ettepaneku: seoses Eestis kuni 1. maini kehtestatud eriolukorraga ja COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse levikuga arutada ja võtta istungil vastu otsus vabastada lastevanemad osalustasu maksmisest kuni 1. maini.

Omavalitsused on praeguses eriolukorras otsustanud mitmel pool Eestis volikogu istungid ära jätta. Näiteks jättis Tõrva volikogu ära eilseks kavandatud istungi. Ka Tartus jääb linnavolikogu istung sel neljapäeval ära – põhjusena on linn välja toonud eriolukorra ning vajaduse aidata igati kaasa rahva tervise kaitsele ja kriisi lahendamisele. Samas jällegi viis Valga volikogu eelmisel reedel läbi erakorralise istungi avalikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles