Poetöötajad saavad maskid (2)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Maxima kaupluses müüakse pakendatud pirukaid ja küpsiseid
Maxima kaupluses müüakse pakendatud pirukaid ja küpsiseid Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Lisaks juba ellu viidud meetmetele suurendab Maxima veelgi klientide ja töötajate turvatunnet ja paigaldab nädala jooksul kõikidele tavakassadele plastikust vaheseinad ning varustab töötajad, kes on otseses kontaktis klientidega, näokaitsetega.

Lühendatud kaupluste lahtiolekuaeg võimaldab töötajatel töötada ühe vahetusega ja samas koosseisus, vähendades nii kontaktide hulka.

Maxima Eesti tegevjuhi Edvinas Volkase sõnul said esmased turvalisust ja kaitset võimaldavad meetmed nagu isiklik käte hügieen nii töötajatele kui ka klientidele, pindade puhastamise tihendamine, ellu viidud koheselt viiruspuhangu alguses.

Tihendatud on desinfitseerimistegevusi kauplustes, kõik kaupluse töötajad varustatud isiklike desinfitseerimisvahenditega, kauplustes mõõdetakse enne tööaja algust personali kehatemperatuuri. Lisaks on paigaldatud kaupluses klientidele desinfitseerimisvahendid ja pikivahe hoidmise märgistused kaupluse põrandatele. Kaupluse töötajad saavad maskid ning on alustatud vaheseinade paigaldamisega kõikidesse kauplustesse.

Jätkuvalt toimub kõikides poodides mitu korda päevas kontaktpindade (ostukorvid ja -kärud, makseterminalid, puuteekraanid, kassalindid) desinfitseerimine – hommikul enne poe avamist ning päevasel tipptunnil. Lisaks desinfitseeritakse iga kahe tunni järel kõik iseteeninduskassad.

Kasutusele on võetud täiendavad meetmed lahtiselt müüdava toidu ohutuse tagamiseks ja vastavalt veterinaar- ja toiduameti soovitusele vähendada tarbijate kontakti lahtise valmistoiduga nagu pagaritooted ja küpsised, pakendab Maxima need tooted.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles