Ale Sprenk mõisteti süüdi, riik konfiskeerib Krabi koolimaja (1)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Krabil koolipidamisega lõpetama sunnitud Ale Sprenk soovib koolimaja vallale tagasi anda. Margus Ansu
Krabil koolipidamisega lõpetama sunnitud Ale Sprenk soovib koolimaja vallale tagasi anda. Margus Ansu Foto: Margus Ansu

Tartu maakohus mõistis Krabi koolimajaga seotud tehingute pärast endise Varstu vallavolikogu esimehe Ale Sprenki kokkuleppemenetluses süüdi toimingupiirangu teadvas rikkumises suures ulatuses ja karistas teda kuue kuu pikkuse vangistusega tingimisi.

Mõistetud vangistus jäetakse täitmisele pööramata, kui Ale Sprenk ei pane ühe aasta kestva katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu, teatas kohtu pressiesindaja Annett Kreitsman Lõuna-Eesti Postimehele. Lisaks tuleb Sprenkil tasuda 876 eurot menetluskuludena.

Kohtuotsusega konfiskeeritakse MTÜ-lt Ostium toimingupiirangu rikkumisega saadud vara: Krabi kooli kinnistu koos selle oluliste osade ja päraldistega.

Tegemist on jõustumata kohtuotsusega. Apellatsioon ringkonnakohtule on võimalik esitada 15 päeva jooksul alates otsuse avalikult teatavakstegemisest. Katseaeg hakkab kulgema alates kohtuotsuse kuulutamisest, s.o 19. märtsist.

Prokuratuur süüdistas Sprenki toimingupiirangu teadvas rikkumises suures ulatuses tehingute puhul, mis puudutasid Krabi koolimaja üleandmist omaaegselt Varstu vallalt MTÜle Ostium ajal kui Sprenk oli ühtaegu nii vallavolikogu esimees kui ka Ostiumi juhatuse liige.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles