Kauplustekett piirab külastajate arvu (3)

BNS
Copy
K-Rauta kauplus Valgas
K-Rauta kauplus Valgas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Klientide ja töötajate tervise huvides kehtestab K-rauta oma kauplustes ranged ohutusmeetmed ning rakendab teisipäevast külastajate arvu piiramist eesmärgiga ennetada suuremat kogunemist kaupluses.

Lisaks paigaldatakse kaitseklaasid kõikidesse kassadesse ja infokioskitesse ning nii töötajatele kui klientidele on käepärast kindad ja desinfitseerimisvahendid. K-rauta on juba edastanud Kaupmeeste Liidule soovituse kehtestada klientide arvu piirang vastavalt kaupluse suurusele ning nõue külastada poodi üksi.

"Külastajate arvu piiramine on riskide maandamiseks eluoluline meede, mida soovitame ka kõigile teistele Eestis tegutsevatele kaupmeestele," ütles Kesko Senukai Eesti juht Donatas Zalobaitis. "Näeme praegu ostude põhjal, et karantiiniperioodil otsitakse kodust tegevust, valmistutakse tavapärasest aktiivsemalt aiahooajaks ning tehakse koduseid remonditöid. Pakume juba praegu klientidele võimalust lasta kaup komplekteerida ja tuua koju, aga tahame jätkuvalt hoida avatuna ka kauplusi ja mõistame, et see tähendab palju karmimate reeglite järgimist. Jaekaubanduses töötab üle 25 000 inimese ning inimesed vajavad igapäevakaupu ka kriisiajal."

K-rauta paneb ette piirata kõigi Eestis tegutsevate kaupluste külastajate arvu vastavalt kaupluse ruutmeetritele. Näiteks kuni 1000 ruutmeetrise müügipinnaga poes võiks korraga viibida maksimaalset 10 klienti, kuni 5000 ruutmeetrise pinnaga poes kuni 30 klienti ja üle 5000 ruutmeetrises poes kuni 50 klienti. Ühtlasi ei tohiks ettepanekute kohaselt poodi tulla mitmekesi. Lapsed, teised pereliikmed, sõbrad peavad jääma koju. Kaupa saavad kaaslased aidata valida ka telefoni videosilla vahendusel. Kliendid peaksid ootama kauplusesse pääsu vajadusel õues, hoides kahemeetrist pikivahet.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles