Võrumaal on koroonaviirus diagnoositud 38 inimesel

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) kiirabikeskuse juht Arkadi Popov.
Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) kiirabikeskuse juht Arkadi Popov. Foto: Erik Prozes / Postimees

Eile sai kinnituse 17 uut koroonaviirusesse nakatunumise juhtumit, terviseameti kriisistaabiga liitus meditsiinijuht.

Eile tuvastasid laborid 17 koroonaviirusesse nakatunut, kokku on Eestis koroonaviirus diagnoositud 369 inimesel. Kokku on tehtud 4041 testi.

Lisandunud 17 positiivsest tulemusest 5 oli pärit Harjumaalt, 5 Võrust, 4 Saaremaalt, 1 Tartust, 1 Viljandist ja ühel puudus isikukood.

Seega on Võrumaal saanud koroonaviiruse diagnoosi juba 38 inimest, selle näitajaga ollakse maakondade võrdluses Harju- ja Saaremaa järel 3. kohal.

Vanusjaotuses suurt muutust ei ole ja üheski vanusegrupis olulist arvulist lisandumist samuti mitte, juurde tuli kolm 60+ koroonapositiivset, kokku on neid 63.

24. märtsist töötab terviseameti kriisistaabis hädaolukorra meditsiinijuhina Arkadi Popov, kelle ülesanne on koordineerida haiglate ravikorraldust.

Hädaolukorra meditsiinijuht allub terviseametile ja koordineerib raviasutuste tegevust hädaolukorra lahendamise ajal. Hädaolukorra meditsiinijuhil on õigus anda korraldusi tervishoiuteenuste ümberkorraldamiseks.

Terviseameti staap töötab 28. jaanuarist, veebruari keskpaigast töötab staap igapäevaselt kella 9-21. Ametkondlikuks kasutamiseks on terviseametil 24/7 staabivalve ja epidemioloogiline konsultatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles