Läti tööhõiveamet sai kollektiivse vallandamise avalduse 14 firmalt

BNS
Copy
Läti rahandusminister Janis Reirs meenutas, et märtsis ennustati laekumise vähenemist pooleteise miljardi euro võrra.
Läti rahandusminister Janis Reirs meenutas, et märtsis ennustati laekumise vähenemist pooleteise miljardi euro võrra. Foto: Edijs Pālens/LETA

Lätis on seoses uue koroonaviiruse epideemiaga riiklikusse tööhõiveametisse esitanud kollektiivse vallandamise avalduse 14 ettevõtet; kokku on kavas vallandada ligi 3000 inimest, ütles sotsiaalminister Ramona Petraviča.

Ta märkis, et praegu on keeruline prognoosida, kui palju töötute arv COVID-19 pandeemia tagajärjel kasvab ja kui palju täiendavaid ressursse selleks vaja on.

Petraviča sõnul on praeguseks sotsiaalministeeriumile alluvad ettevõtted saanud 14 teavitust kollektiivsete vallandamiste kohta, mis puudutavad 2884 töötajat.

Märtsi algusest on Läti töötute hulk suurenenud 1200 võrra.

Tööhõiveameti andmeil on suurim hulk vallandamisi aset leidnud transpordi, toitlustuse ja majutuse valdkonnas. Esmaspäevast alates on hakanud laekuma kollektiivse vallandamise avaldusi ka hasartmängusektoris.

Petraviča rõhutas, et tööandjad peavad hoolikalt kaaluma, kas on vaja koondada inimesi kriisist mõjutatud ettevõtetes, sest valitsus on valmis neile pakkuma erinevaid toetusmehhanisme.

Läti rahandusminister Janis Reirs teatas varem, et riiklik toetus Covid-19 kriisi tagajärgede pehmendamiseks moodustab üle kahe miljardi euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles