Läti koolides loobuti hinnetest ja kontrolltöödest (1)

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Distantsõppel on ka Valka kunstikool, kus õpe toimub läti, eesti ja vene keeles.



Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Distantsõppel on ka Valka kunstikool, kus õpe toimub läti, eesti ja vene keeles. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees Foto: Arvo Meeks / LEPM

Lätis lõppes koolivaheaeg esmaspäeval. Õppetöö toimub aga sarnaselt Eestile distantsõppe vormis.

Kogu õppeprotsess viiakse läbi internetiplatvormide vahendusel. „Nendest populaarsemad on e-klase.lv (e-klass) ja uzdevumi.lv. Päevased ülesanded on näiteks portaalist e-klase.lv leitavad iga päev alates kella 9st,” rääkis Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija veebitoimetaja Ance Andrējeva-Empele.

Tehtud koolitöödele numbrilisi hindeid ei panda. Need hinnatakse kas vastuvõetavaks või mittevastuvõetavaks. Ühtegi tööd esitamata jätta ei tohi.

Konsultatsioonid jätkuvad e-posti vahendusel. Kontrolltöid ega teste pole kavas enne, kui õppetööd koolis füüsiliselt jätkatakse.

Kui õpilane on haige, tal pole võrguühendusega arvutit, arvutil on tehnilisi probleeme või on tal halb internetiühendus, peab ta sellest teada andma oma õpetajale ja arutama temaga võimalusi, kuidas õppeprotsessi korraldada.

Kaugõpe toimub ka huvikoolides, näiteks Valka kunstikoolis ja Valka J. Cimze nimelises muusikakoolis.     

Piirilinnas Valkas ega selle lähiümbruses pole Andrējeva-Empele andmetel tänase seisuga registreeritud ühtegi uude koroonaviirusesse nakatumist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles