Saverna vabatahtlikud peatasid suure põlengu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Põlengule reageeriti suurte jõududega.
Põlengule reageeriti suurte jõududega. Foto: Saverna Vabatahtlikud Päästjad/Facebook

Kolmpäeval kell 19.03 teatati suurest kulupõlengust Põlva maakonnas Kanepi vallas Sulaoja külas.

Põleng oli raskesti ligipääsetavas kohas. Esimesena kohale jõudnud Saverna vabatahtlikud alustasid kustutustöödega. Kustutustöödel oli kaasatud ka Otepää kutselised päästjad koos kustutusvarustusega ATVga. Põles ära umbes kuus hektarit kulu ja ka maja oli ohus. Kinnitamata andmetel võis tulekahju saada hooletusest lõkke tegemisel talu hoovil.

Kell 19.54 tuli teade, et Viljandi maakonnas Põhja-Sakala vallas Supsi külas põletab omanik kulu. Sündmuskohale reageerinud Viljandi päästjad ja Kõpu vabatahtlikud avastasid leekide vahel ATVga kihutanud põllu omaniku. Põleng suudeti kiiresti kontrolli alla võtta. Omanik tunnistas kulu põletamist. Enda sõnul ei teadnud ta, et selline tegevus on keelatud.

Päästjad juhivad tähelepanu, et kulu põletamine on Eestis aastaringselt keelatud ja lõkke põletamisel tuleb tagada, et tuli ümbrusele ei leviks.

Lõket võib teha vaid nõrga tuulega. Siis, kui suits läheb otse üles ja vaid väikesed oksad veidi liiguvad. Tuule kiirus peab jääma alla 5,4 meetri sekundis.

Tuleohutuse- ja keskkonnaohutuse nõuete rikkumine võib tuua kuni 1200 euro suuruse rahatrahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles